Vozači Renaulta i Toro Rossa odabrali su najviše najmekših dostupnih guma za iduću utrku sezone u Bahrainu dok Pierre Gasly jedini odudara od odabira vozača triju najjačih momčadi.

Hamilton, Bottas, Vettel, Leclerc i Verstappen odabrali su po jedan set C1 guma, po tri seta C2 guma i po devet setova najmekših dostupnih C3 guma, a Gasly se jedini odlučio za nešto drukčiji odabir budući da je odabrao dva seta C1 i sedam setova C3 guma.

Pirelli ove godine koristi samo tri boje (bijela, žuta i crvena) i tri nazova (hard, medium i soft) za svih pet komponenti guma za suho (C1 – C5), a za utrku u Bahrainu odlučili su se za tri najtvrđe komponente.

Ricciardo u Renaultu jedini je vozač koji je odabrao samo jedan set medium guma, a on i Hulkenberg, kao i vozači Toro Rossa Kvyat i Albon, uzeli su po deset setova C3 guma.

Vozači tijekom F1 vikenda na raspolaganju imaju po 13 setova guma za suho od kojih se jedan set najmekše dostupne komponente mora čuvati za Q3, a po jedan set preostale dvije komponente mora se čuvati za utrku.

VOZAČKI ODABIR GUMA ZA VN BAHRAINA

bahrain gp 2019 f1 selected sets per driver pirelli tyres

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…