Vodstvo VN Bahraina odlučilo je održati drugu utrku ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 iza zatvorenih vrata zbog sve veće prijetnje koronavirusa i njegovoga širenja na javnim okupljanjima.

Iako su isprve planirali zaustaviti prodaju karata kako bi na događaju bilo manje ljudi, vodstvo utrke odlučilo se na radikalniji korak te će zabraniti pristup svim gledateljima.

“Nakon konzultacija s našim međunarodnim partnerima i nacionalnom zdravstvenom organizacijom Taskforce, Bahrain je odlučio održati ovogodišnju VN Bahraina kao događaj isključivo za sudionike,” stoji u priopćenju koje je izdano jutros.

“Kao nacija domaćin Formule 1, balansiranje zdravlja navijača i onih koji sudjeluju u utrci izuzetna je odgovornost.”

“Zbog globalnog širenja COVID-19, održavanje velikoga sportskog događaja koji je otvoren za javnost i tisuće međunarodnih putnika i lokalnih navijača u bliskom kontaktu ne bi bila ispravna stvar u ovom trenutku.”

“Ali kako bi osigurali da ni sport ni njegova globalna baza navijača ne budu pogođeni, trkaći vikend i dalje će se voziti kao televizijski događaj.”

Ova vijest pojavila se samo nekoliko sati nakon što je Italija objavila da je 16 milijuna ljudi stavila u karantenu do 3. travnja kako bi spriječila dodatno širenje virusa u kritičnim regijama, a ukupno je u toj zemlji zaraženo gotovo 6000 ljudi.

VN Bahraina druga je utrka ovogodišnjeg prvenstva koja je na rasporedu od 20. do 22.3., tjedan dana iza prve utrke u Australiji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…