Red Bull je na VN Belgije donio novu inačicu retrovizora za svoj RB14 koja je jasno inspirirana Ferrarijem SF71H i njegovim jedinstvenim otvorenim retrovizorima.

Ferrari je posljednje dvije godine prilično inovativan pa je postalo sve uobičajenije da i suparnici kopiraju njih, a ne oni suparnike kao što smo to navikli u godinama prije toga.

Njihove bočne stranice ove su godine, u većoj ili manjoj mjeri, kopirali Red Bull, Williams i Haas, prošle godine Red Bull je u Singapuru kopirao njihove bočne usmjerivače zraka ispred otvora za hladnjake, a ove godine u Spa na red su došli i njihovi inovativni retrovizori.

Ferrari je otvorio aerodinamički oblikovano kućište retrovizora kako bi povećao njegovu protočnost s ciljem povećanja kvalitete strujanja zraka prema stražnjem kraju iako to plaćaju nešto većim otporom zraka.

I Red Bull je od Belgije odlučio slijediti Ferrarijev primjer pa su i oni donijeli retrovizore koji imaju otvoreno vanjsko kućište s jasno vidljivom jezgrom u kojoj se nalaze zrcala.

Red Bull je otišao korak dalje i kućište ostavio otvorenim s unutarnje strane, gdje se kućište vertikalno spušta i zatim horizontalno spaja sa šasijom.

Retrovizoru ‘pomaže’ i još jedan vertikalni nosač (koji se tu nalazi prije svega zbog aerodinamike) koji se spaja na donji horizontalni rub bočnoga otvora za hladnjake.

Red Bull RB14 Ferrari like mirrors Belgian GP F1 2018 3 Photo AMuS

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…