Charles Leclerc i Sebastian Vettel postigli su najveće brzine u kvalifikacijama za VN Belgije na Spa Francorchampsu i nametnuli se kao favorit za pole position i pobjedu u Monzi gdje će imati dodatnu prednost zbog svježih primjeraka nove, snažnije specifikacije Ferrarijeve pogonske jedinice.

SPA FRANCORCHAMPS

Belgian GP F1 2018 Spa Francorchamps track map Photo FIA

NAJVEĆE BRZINE U KVALIFIKACIJAMA

Mjerenje brzine tj. speed trap postavljeno je 30 metara nakon četvrtoga zavoja, a prikazane su i brzine na kraju pojedinih sektora.

Vettel i Leclerc zauzeli su prva mjesta na sva četiri mjerenja, a prva dva mjesta zauzeli su na startno ciljnoj crti i na kraju prvoga sektora odnosno na kraju Kemmel pravca (145 metara prije zavoja Les Combes) gdje su bili oko 10 km/h brži od Mercedesa.

2019 Belgian GP top speeds Qualifying Data FIA Edited by MAXF1net

NAJVEĆE BRZINE U UTRCI

Brzine nakon Eau Rougea (speed trap) i na kraju prvoga sektora (kraj Kemmel pravca) veće su u utrci zbog utjecaja zavjetrine, ali na startno ciljnoj crti i na kraju drugoga sektora (između zavoja 14 i 15) presuđuje utjecaj novih guma, minimalne količine goriva i agresivnih mapa motora.

2019 Belgian GP top speeds Race Data FIA Edited by MAXF1net

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA U KVALIFIKACIJAMA

Ferrari dominira u prvom i trećem, a Mercedes u drugom sektoru staze Spa Francorchamps što je izravna posljedica različitih razina downforcea koje koriste. Leclerc je ostvario najveću prednost ispred Vettela u trećem sektoru gdje je bio gotovo dvije desetinki brži, što je posljedica bržega prolaska spore posljednje šikane budući da je to jedini zavoj u tom sektoru koji se ne prolazi punim gasom.

2019 Belgian GP best sector times Qualifying Data FIA Edited by MAXF1net

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA U UTRCI

2019 Belgian GP best sector times Race Data FIA Edited by MAXF1net

Charles Leclerc Ferrari Belgian GP F1 2019 La Source first corner Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio pregovore s Volkswagenom

McLarenov CEO Zak Brown potvrdio je da je njegova momčad uključena u pregovore oko mogućeg…