Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su najmanje najmekših dostupnih guma za iduću utrku u Brazilu na koju će Pirelli donijeti svoje tri najtvrđe mješavine guma.

Vozači su uglavnom izbjegavali najtvrđu hard mješavinu (C1) i uzeli samo jedan obavezan set, ali pet vozača ipak je uzelo dva seta budući da bi i hard guma mogla biti strateški zanimljiva opcija u slučaju utrke s jednim zaustavljanjem u boksu čime bi imali jedan dodatni set za isprobavanje na slobodnim treninzima.

Hamilton je uzeo najviše setova medium guma od svih vozača (četiri seta), ali zato su on i Bottas uzeli po dva seta najmekših guma manje od Ferrarija i Red Bulla.

Uz vozače Mercedesa, samo su još McLarenovi vozači uzeli po osam setova softa, a ostali vozači uzeli su devet ili deset setova crveno označenih guma.

Vozači po jedan set soft guma moraju čuvati za Q3 (koji smiju koristiti u utrci ukoliko se ne plasiraju u Q3), a po jedan set preostalih dvaju komponenti moraju čuvati za utrku i jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke.

VOZAČKI ODABIR GUMA ZA VN BRAZILA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …