Vozači su na vrlo sadržajnoj VN Emilije Romagne koristili svih pet komponenti Pirellijevih guma zahvaljujući promjenjivim uvjetima na stazi u Imoli, a u suhim uvjetima najčešće korištena komponenta guma bila je medium koja je ovoga vikenda bila C3 komponenta.

Pirelli je u Imolu donio iste tri komponente guma kao i u Bahrain (C2, C3 i C4), a zbog puno nižih temperatura koje su se kretale oko 20 Celzijevih stupnjeva za stazu i oko 12 stupnjeva za zrak vozači su imali problema sa zagrijavanjem guma, posebno prednjih.

Samo četiri vozača utrku su startali na gumama za puno vode na stazi (Gasly, Ocon, Schumacher i Mazepin), ali već nakon nekoliko krugova postalo je jasno da su pogriješili pa su i oni prešli na intermediate gume.

Mazepin je pune kišne gume zadržao 12 krugova, a Gasly čak 14 krugova nakon čega su i oni prešli na intermediate, a Vettel je prvi prešao na gume za suho (medium) u 20. krugu što je još uvijek bilo malo prerano s obzirom koliko je vode ostalo na stazi.

Zato su u 28. krugu svi vozači bili prešli na gume za subo, a nakon prekida utrke u 32. krugu pet vozača odlučilo se za soft gume dok su svi ostali uzeli medium komponentu.

PREGLED STRATEGIJA

Photo: Pirelli

NAJDUŽE DIONICE

Photo: Pirelli
2021 Emilia Romagna GP start rear view Photo Pirelli
Start VN Emilije Romagne 2021. (Photo: Pirelli)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…