Pirelli će drugi puta ove sezone donijeti gume s 0.4 mm tanjom gaznom površinom kako bi se izbjeglo pregrijavanje, baš kao i u Barceloni i Silverstoneu, a prvi puta u povijesti gledat ćemo tri utrke u tri tjedna.

Francuska se vraća u kalendar Formule 1 nakon točno deset godina kada je 2008. posljednji put vožena VN Francuske na stazi Magny Cours, a sad će se voziti na suvremenom Paul Ricardu koji je posljednjih godina česta destinacija za testiranja zbog brojnih konfiguracija koje pruža ta staza i povoljnih klimatskih uvjeta.

Pirelli će u Francusku donijeti soft, supesoft i ultrasoft gume, a na stazi Paul Ricard posljednji se puta vozila F1 utrka 1990., doduše na drukčijoj konfiguraciji staze.

Staza je uoči povratničke VN Francuske presvučena novim slojem asfalta koji, poput onoga u Barceloni, ima vrlo visoku razinu prijanjanja, ali je i vrlo gladak.

Tako će Pirelli u Francusku, kao i u Barcelonu i na Silverstone, donijeti 0.4 mm tanje gume kako se one ne bi pregrijavale na novom asfaltu koji pokazuje spomenute karakteristike.

Vrijeme u ovom dijelu Francuske krajem lipnja je prilično vruće što bi trebalo ubrzati termalnu degradaciju i potrošnju guma.

Pirelli za svaku utrku odredi maksimalno dopuštene nagibe kotača (gledano sprijeda ili straga), a za Paul Ricard riječ je o -3.50 stupnjeva za prednje kotače i -2.00 stupnjeva za stražnje.

Minimalni tlakovi za prednje gume su 1,5525 bara, a za stražnje 1.4490 bara.

MAPA STAZE PAUL RICARD (F1 2018.)

2018 F1 French GP Paul Ricard circuit map Photo FIA

INFORMACIJE O STAZI

ODABRANI SETOVI GUMA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Grosjean ostaje u Haasu, Hulkenberg još nema mjesto u F1 2020.

Momčad Haasa i treću godinu zaredom zadržat će istu vozačku postavu nakon što su uoči vike…