Red Bullovi vozači Max Verstappen i Daniel Ricciardo odabrali su najmanje ultrasoft guma za iduću utrku u Francuskoj koja se vozi na stazi Paul Ricard, a na kojoj je Pirelli odabrao i soft i supersoft gume.

Formula 1 vraća se u Francusku prvi puta od 2008. kada se utrka vozila na Magny Coursu, a ove godine će se prvi puta voziti na suvremenom Paul Ricardu koji je već godinama tradicionalna destinacija za F1 testiranja.

Red Bullovi vozači odabrali su po sedam setova ultrasofta dok su svi ostali vozači birali između osam i deset setova, koliko su odabrali Williamsovi vozači Stroll i Sirotkin.

Hamilton i Bottas imaju različit odabir softa i supersofta (Bottas uzeo jedan set softa više), baš kao i Vettel i Raikkonen (koji je uzeo jedan set softa više od Vettela).

Sirotkin je jedini vozač koji je odabrao samo jedan (obavezni) set supersofta, a Vettel, Hamilton, Stroll, Gasly, Magnussen i Leclerc imat će po jedan set soft guma.

Vozači od 13 setova guma za suho sami biraju 10 setova, a jedan set najmekše mješavine (ovdje ultrasoft) moraju čuvati za Q3 dok po jedan set preostale dvije komponente moraju čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Schumacher potpisao za Ferrari, prvi F1 test već 2019.

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, slu…