Daniel Ricciardo dobio je novu specifikaciju Renaultove pogonske jedinice E- Tech 19 koja je za VN Francuske uvedena ranije od plana, uz planirana i najavljivana poboljšanja na šasiji i aerodinamici.

Renault je VN Francuske označio kao novi start njihove sezone i drugi korak oporavka koji se tiče šasije i aerodinamike nakon što su uspješno riješili probleme s motorom koji sad radi na punoj snazi.

Na prošloj utrci u Kanadi Renault je osvojio bodova koliko i na prvih šest utrka sezone zajedno (14), uoči domaće utrke u Francuskoj za koju su pripremili veliki paket aerodinamičkih i mehaničkih poboljšanja.

Renault nije govorio o nadogradnji motora, ali kako je nova specifikacija spremna ranije od planiranoga odlučili su ju dati Ricciardu budući da on zbog korištenja dva motora ove sezone neće dobiti kaznu za treći motor.

Francuski konstruktor i proizvođač motora novu specifikaciju motora uveo je u Španjolskoj, kao i Ferrari, a Hulkenberg je tad dobio svoj treći i četvrti motor pa će ga iduća promjena motora koštati starta iz posljednjega reda.

“Novu specifikaciju uveli smo ranije od planiranoga,” potvrdio je Cyril Abiteboul

Daniel Ricciardo Renault RS19 French GP F1 2019 rear end engine cover 2000px Photo Renault

“Ovaj motor s unutarnjim izgaranjem predstavlja dobar korak naprijed u performansama.”

“Nico će ovaj motor uzeti na nekoj od idućih utrka, ali će dobiti kaznu jer je koristio više od tri motora po sezoni. Ne želimo da to bude u Francuskoj, našoj domaćoj utrci.”

“Ovaj motor bio je u planu za iduću utrku [u Austriji], ali smo ispred plana pa smo oduševljeni što ćemo ga moći koristiti ovdje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes najbrži i na drugom treningu, Ferrari se približio

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas ponovno su odvozili dva najbrža vremena na slobodnom tren…