Uoči početka VN Francuske, koju će svi vozači pokušati završiti s jednim zaustavljanjem u boksu, donosimo pregled preostalih guma i očekivane strateške varijante.

Svih deset vozača koji su se plasirali u Q3 to su učinili na medium gumama tako da će na njima startati utrku, što je ključno kako bi utrku mogli završiti sa samo jednom promjenom guma, a vozači izvan prvih deset imaju slobodu odabira guma na kojima će startati.

To će gotovo sigurno biti medium ili hard gume budući da bi korištenje softa strategiju s jednim ulaskom u boks učinilo skoro neizvedivom osim ako je riječ o kratkoj posljednjoj dionici utrke, a jedan od faktora prilikom odabira guma za start utrke bit će i preostali broj setova guma.

MOGUĆE STRATEGIJE

2021 French GP possible strategies Photo Pirelli Edited by MAXF1net
Photo: Pirelli

Strategija s jednim ulaskom u boks definitivno je najbolji izbor, a ukoliko vozač starta na medium gumama drugu dionicu mora voziti na hardu.

Ukoliko se vozač odluči za start na hardu ima dvije mogućnosti, ovisno koliko dugo ostane na stazi u prvoj dionici, a ako mu prva dionica bude dovoljno duga može se odlučiti za soft u drugoj dionici dok je bolid najlakši.

PREOSTALI SETOVI GUMA

Od vozača koji imaju mogućnost starta na hardu, njih osam ima na raspolaganju novi set medium guma tako da će definitivno razmotriti start na hard gumama, a jedan od vozača koji se na posljednje dvije utrke odlučio upravo za takvu strategiju je Stroll u Aston Martinu koji je i u Monaku i Azerbajdžanu startao na hardu i vozio vrlo dugu prvu dionicu.

2021 French GP tyre sets avalaible for the race Photo Pirelli Edited by MAXF1net
Photo: Pirelli
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…