Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su uvjerljivo najmanje setova hypersoft guma koje je Pirelli prvi puta donio u Monako dok su njihovi glavni suparnici iz Ferrarija i Red Bulla odabrali po čak tri seta više po vozaču.

Hypersoft gume u Monaku su pokazale sjajne performanse u kvalifikacijama, a u utrci su, ovisno o vozaču i bolidu, pokazali različite performanse i trajnost.

Mercedesovi vozači nisu bili zadovoljni njihovim ponašanjem s teškim bolidima na početku utrke, a za iduću utrku u Kanadi Hamilton i Bottas imat će po samo pet setova hypersofta, tri manje od vozača Ferrarija i Red Bulla iako njihov odabir guma za Kanadu nema veze s performansama u Monaku jer se odabiri guma moraju javiti nekoliko tjedana prije.

Pet od deset momčadi imat će po osam setova hypersofta po vozaču, četiri momčadi imat će po sedam setova po vozaču, a samo Mercedes po pet setova.

Stroll se odlučio za ekstreman odabir budući da jedini ima čak pet setova supersofta i samo jedan obavezni set ultrasofta, a najviše srednje komponente imaju vozači Mercedesa.

Vozači od 13 setova guma za suho 10 setova biraju sami, a jedan set hypersofta mora se čuvati za Q3 dok po jedan set preostale dvije komponente moraju čuvati za utrku (i jedan od njih i koristiti).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…