Sergio Perez u Force Indiji postigao je najveću brzinu u ovogodišnjem prvenstvu Formule 1 za vrijeme utrke u Kanadi na kojoj je bio čak 10 km/h brži od drugog najbržeg vozača na mjerenju brzine.

Bolidi su od 2017. sporiji na pravcu zbog ogromnog porasta downforcea od oko 20%, što sa sobom neizbježno nosi i veći otpor zraka, a veći otpor zraka uzrokuju i 25% šire gume.

Dosad najveća postignuta brzina bila je 344.4 km/h, a postigao ju je Daniel Ricciardo u Red Bullu RB14 na VN Azerbajdžana i to u utrci u kojoj vozači puno češće uhvate zavjetrinu drugih bolida pa postižu veće brzine nego u kvalifikacijama (Ricciardo je bio najbrži i u kvalifikacijama u kojima je postigao 341.8 km/h).

Perez je u Force Indiji VJM11 postigao čak 349.7 km/h na stražnjem pravcu staze Circuit Gilles Villeneuve, 10 km/h brže od momčadskog kolege Ocona.

S obzirom da je u kvalifikacijama Perez bio tek 1.1 km/h brži od Ocona, ogromna razlika u najvećoj brzini u utrci može se pripisati jedino velikoj zavjetrini koju je Perez uhvatio iza nekoga od vozača dok je Ocon u puno mirnijoj utrci imao manje prilike za to.

VN KANADE – NAJVEĆE BRZINE 

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…