Sebastian Vettel je na putu prema četvrtom pole positionu ove sezone postigao najveće brzine na kraju sva tri sektora staze Circuit Gilles Villeneuve, ali najveću brzinu na pravcu postigao je Charles Leclerc u Sauberu s Ferrarijevim motorom.

Ferrari je još jednom ove sezone postizao najveće brzine na različitim mjerenjima brzine postavljenim na granicama triju sektora iako u ovom slučaju nisu postigli najveću brzinu na mjerenju brzine na kraju najdužega pravca.

Vettel je na kraju stražnjega pravca postigao četvrtu najveću brzinu, 2.9 km/h manje od najbržeg Leclerca u Alfa Romeo Sauberu C37 s Ferrarijevom pogonskom jedinicom, a između njih su se smjestili Force Indijini vozači s Mercedesovom pogonskom jedinicom.

Hamilton je bio drugi najbrži na kraju drugoga i trećeg sektora (startno ciljna crta), ali najviše je izgubio zbog pogrešaka u 10. zavoju koji su ga stajali veće maksimalne brzine na stražnjem pravcu na kojem je bio tek 13. najbrži.

Alonso je u odnosu na Vettela na startno ciljnoj crti bio čak 10 km/h sporiji od Vettela što je izgubio u vrlo kratkom potezu od izlaza iz posljednjega zavoja do cilja.

CIRCUIT GILLES VILLENEUVE

2018 F1 Canadian GP track map Circuit Gilles Villeneuve

NAJVEĆE BRZINE

Canadian GP F1 2018 qualifying maximum top speeds FIA MAXF1netNAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Verstappen je u najboljem sektoru za Red Bull bio najbrži, ali tek tri tisućinke ispred Bottasa i jednu stotinku ispred Hamiltona. Vettel je kasnio šest stotinki, a peti Ricciardo jednu desetinku, što je posljedica toga da je prvi sektor najkraći pa su i razmaci bili najmanji.

Vettel je bio najbrži u drugom i trećem sektoru, a upravo je u posljednjem sektoru ostvario najveću prednost od 0.119 sekundi.

Canadian GP F1 2018 qualifying best sector times FIA MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …