Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Charles Leclerc postigli su najveće brzine na svim mjerenjima na stazi Circuit Gilles Villeneuve u Montrealu i još jednom potvrdili dominaciju Ferrarijevog SF90 u tom području.

Vettel i Leclerc zauzeli su prva dva mjesta na tri od četiri mjerenja brzine dok je na četvrtom mjerenju, na kraju najdužega pravca, Vettel bio najbrži, a Leclerc šesti.

Vettel, koji je odvozio najbolji treći sektor u kvalifikacijama, postigao je najveću brzinu na kraju najdužega pravca, 333.3 km/h, a Perez u Racing Pointu, koji je zapeo u Q1, bio je drugi s 330.9 km/h.

Ricciardo je na putu prema najboljem kvalifikacijskom rezultatu u novoj momčadi (četvrto mjesto) postigao treću najveću brzinu na tom dijelu staze (330.7 km/h), 2.2 km/h brže od momčadskog kolege Hulkenberga na devetom mjestu.

Momčadi su tijekom vikenda isprobavale razne postavke downforcea kako bi pronašli optimalne postavke za vrijeme po krugu i pritom zadržali pristojnu brzinu na pravcu kako ne bi postali laka meta u utrci.

Na kraju su skoro svi završili na brzini između 325 i 330 km/h, s točno 5 km/h razlike između drugoga Pereza i 19. Kvyata (8.9 km/h između prvoga i posljednjega).

Vettel je bio najbrži na sva četiri mjerenja brzine s tim da je na kraju prvoga sektora postigao istu brzinu kao i Leclerc s kojim dijeli prvo mjesto. Zanimljivo je da su na tom mjerenju treći i četvrti bili vozači Renaulta Ricciardo i Hulkenberg.

Podatak da je Hamilton bio tek 18. najbrži na mjerenju brzine na glavnom pravcu možda zvuči loše, ali bio je samo 3.2 km/h sporiji od Leclerca tako da je i njegova brzina na pravcu prilično konkurentna. Bottas je bio 12. najbrži, 1.7 km/h brži od Hamiltona.

CIRCUIT GILLES VILLENEUVE

2018 F1 Canadian GP track map Circuit Gilles Villeneuve

NAJVEĆE BRZINE

2019 Canadian GP F1 2019 top speeds qualifying Data FIA Edited by MAXF1net

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

2019 Canadian GP F1 2019 best sector times qualifying Data FIA Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…