Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen Ferrariju su donijeli drugi uzastopni prvi startni red u tjedan dana nakon dominantnog nastupa u Kini gdje je Ferrari SF71H bio klasa za sebe, a podaci o najboljim sektorima i najvećim brzinama samo potvrđuju njihovu premoć na svim dijelovima staze.

Raikkonen i Vettel bili su prvi i drugi najbrži u sva tri sektora staze s tim da je Raikkonen bio najbrži u prva dva sektora, a Vettel u trećem.

Verstappen je trećim najbržim vremenom u prvom sektoru razdvojio vozače Ferrarija i Mercedesa, ali u drugom i trećem sektoru prva četiri mjesta zauzeli su Vettel, Raikkonen, Bottas i Hamilton.

Ferrari je bio oko tri desetinke brži od Mercedesa u najkraćem prvom sektoru i imao veliku prednost u vrlo dugim zavojima broj 1 i 2 dok je u drugom sektoru Bottas bio sporiji tek osam stotinki.

Ferrari je bio najbrži i u trećem sektoru, ali s prednošću od desetinke sekunde ispred Mercedesa i jedini su se spustili ispod 40 sekundi u ovom najdužem sektoru.

Chinese GP F1 2018 qualifying best sectors

Što se tiče najvećih brzina, Vettel je bio najbrži na mjerenju brzine pretkraj stražnjega pravca i jedini je vozio brže od 330 km/h, a Raikkonen je bio 3.4 km/h sporiji od svog momčadskog kolege.

Vettel je bio najbrži i na startno ciljnoj crti, što je izravna posljedica kvalitete izlaska iz posljednjega zavoja i intenziteta ubrzanja koje slijedi iza toga, a Bottas i Hamilton na tom su mjerenju razdvojili Ferrarijeve vozače iako su četiri vozača na ovom mjestu imala brzinu unutar 0.5 km/h.

Vettel je bio najbrži i na kraju prvoga sektora (odmah iza petoga zavoja), a i tu su četiri vozača Mercedesa i Ferrarija bila na prva četiri mjesta, unutar 1.2 km/h s tim da je Hamilton bio najsporiji.

Bottas je prekinuo Vettelovu dominaciju i zabilježio najveću brzinu na kraju drugoga sektora (prilaz 11. zavoju) gdje su Mercedesovi vozači bili najbrži, ali četiri vozača Mercedesa i Ferrarija na prva četiri mjesta ponovno je dijelilo jako malo, tek 0.9 km/h.

Chinese GP F1 2018 qualifying maximum top speeds sectors

MAPA STAZE SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT

Chinese GP F1 2018 track map Photo FIA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio Mercedesove motore za 2021. unatoč odgodi promjene pravila

McLaren će koristiti Mercedesove pogonske jedinice 2021. iako je velika promjena tehničkog…