Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su najmanje soft guma za VN Mađarske od svih vozača, a vozači Renaulta, Toro Rossa i Alfa Romea odlučili su se za najviše crveno označenih guma.

Pirelli će u Mađarsku donijeti tri srednje mješavine od ukupno pet komponenti koliko ih imaju na raspolaganju ove sezone, a vozači su najviše birali najmekšu C4 komponentu.

Hamilton i Bottas odabrali su ih najmanje, po osam setova, a najviše setova, deset po vozaču, odabrali su vozači Renaulta, Toro Rossa i Alfa Romea.

Svi ostali vozači odlučili su se za po devet setova najmekših dostupnih guma, a nitko nije uzeo više od dva seta hard guma (C2).

Bottas jedini ima četiri seta srednje mekanih C3 guma, a Ricciardo, Raikkonen i Albon su u drugoj krajnosti sa samo jednim setom žuto označenih guma.

Svi momčadski kolege bili su složni oko odabira broja soft guma dok su se razlikovali u odabiru broja hard i medium guma. Jedino su se vozači Red Bulla, McLarena i Racing Pointa odlučili za potpuno jednake odabire guma.

Vozači jedan set najmekših guma moraju čuvati za Q3, a po jedan set preostale dvije mješavine moraju čuvati za utrku.

ODABIR GUMA ZA VN MAĐARSKE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…