Šest od deset prvoplasiranih vozača na startu VN Mađarske utrku će startati na softu dok će vozači Mercedesa i Racing Pointa startati na mediumu – donosimo pregled preostalih setova guma i očekivane strategije.

Prva četiri vozača na startu utrku startaju na mediumu u želji da produlje prvu dionicu utrke, s obzirom da se od softa ne očekuje da će dugo trajati dok su bolidi teški na početku utrke, a dva Ferrarija, Verstappen u Red Bullu, dva McLarena i Gasly u AlphaTauriju utrku moraju startati na softu.

Vozači od 11. mjesta na niže imaju slobodu odabira guma na kojima će startati, a očekuje se da bi većina trebala startati na mediumu s obzirom da ta komponenta pruža dobar kompromis između izdržljivosti te brzine zagrijavanja i performansi koji su ključni na startu i u prvom krugu.

OČEKIVANE STRATEGIJE

Najbrža strategija je s jednim ulaskom u boks, što je često slučaj posljednjih godina, a prema Pirellijevim očekivanjima najbolje je startati na mediumu i na njemu odvoziti između 35 i 40 krugova i do kraja utrke voziti na softu koji će se bolje nositi s lakšim bolidom u drugom dijelu utrke.

Druga najbrža strategija uključuje dvije promjene guma i sastoji se od dvije dionice na softu i jedne na mediumu dok je strategija s jednim zaustavljanjem (soft + hard) treća najbrža.

PREOSTALI SETOVI GUMA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …