Pirelli je u Meksiko donio svoje tri najmekše mješavine guma što se isplatilo jer smo napokon vidjeli nešto strateških varijacija, za razliku od većine utrka ove sezone u kojima su vozači redovito bili na strategiji jednoga ulaska u boks.

Zbog dugoga prolaska u boks, Meksiko je jedna od utrka u kojima je optimalna strategija jedan ulazak u boks, ali zbog veće potrošnje guma nego što je to bilo očekivano, vidjeli smo i dosta primjera s dva ulaska u boks.

Bolidi zbog rijetkoga zraka u Meksiku nemaju puno downforcea pa gume ne prijanjaju kao inače, što dovodi do više klizanja i trošenja, a od prvih deset vozača pola ih je bilo na strategiji dva ulaska u boks.

Verstappen i Vettel, koji su zauzeli prva dva mjesta na utrci, u boksu su bili po dva puta s tim da je Vettel u posljednjoj dionici bio na ultrasoftu dok se Verstappen odlučio za supersoft.

Raikkonen i Ricciardo bili su na strategiji jednoga ulaska, a dok je Raikkonen završio treći, Ricciardo je odustao deset krugova prije kraja zbog problema s kvačilom dok je bio drugi.

Hulkenberg i Leclerc plasirali su se u Q3 pa su morali startati na hypersoftu na kojem su i izborili prolaz u Q3, a u utrci su svejedno uspjeli izvršiti strategiju jednoga prolaska kroz boks unatoč kratkoj prvoj dionici na hypersoftu.

Iako su utrku startali na nešto izdržljivijem ultrasoftu, Hamilton i Bottas prvi su puta ušli u boks ranije od Leclerca i Hulkenberga na hypersoftu, što naglašava Mercedesove probleme s gumama na ovoj utrci.

Vettel i Raikkonen izdržali su šest krugova duže što im je otvorilo dvije strateške mogućnosti, a Ferrari je odlučio podijeliti strategije i Vettela pozvati drugi puta u boks dok su Raikkonena zadržali, isto kao što je i Red Bull podijelio svoje strategije s Verstappenom i Ricciardom.

Najdužu dionicu u cijeloj utrci odvozio je Sirotkin u Williamsu koji je na supersoftu odvozio 58 krugova (81.69%).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel se nada da će Mercedesu dosaditi pobjeđivati

Sebastian Vettel smatra da Ferrari mora raditi bolje, a ne više ukoliko želi dostići uspje…