Miami je tradicionalno staza na kojoj se u boks ide samo jednom, ali to ne znači da nećemo vidjeti strateške varijacije s različitim mješavinama guma i trenucima ulaska u boks – donosimo pregled strategija i preostale setove guma.

U prošlogodišnjem izdanju utrke samo su dva vozača koristila soft gume, ali i Norris i Piastri su ih se brzo riješili, već nakon četiri odnosno pet krugova, dok su ostali koristili medium i hard za svoje dvije dionice.

Verstappen je pobijedio s devetoga mjesta s impresivnom uvodnom dionicom na hardu s kojom je pokrio 78.9% utrke, ali Norris je na hardu vozio još duže, čak 53 od 57 krugova (93.0%).

PROŠLOGODIŠNJE STRATEGIJE

Photo: Pirelli

MOGUĆE STRATEGIJE

I ove godine je za očekivati da će preferirani izbor biti medium i hard, ali za hrabrije (i manje zadovoljne startnom pozicijom) tu je i strategija s kratkom uvodnom dionicom na softu i prelazak na hard na kojem bi se vozilo oko 70% utrke.

Moguća je i obrnuta opcija ukoliko netko želi ići Verstappenovim putem iz 2023. s kratkom drugom dionicom na softu kad je bolid najlakši, a sprint je pokazao da s laganim bolidom soft može izdržati 17 krugova.

Photo: Pirelli

PREOSTALI SETOVI GUMA

Vozači Red Bulla, Mercedesa i Zhou u Sauberu uopće nisu koristili hard gume cijeloga vikenda pa imaju po dva nova seta, ali će vjerojatno koristiti samo jedan ukoliko sigurnosni automobil ne prisili vozače na više od jedne promjene guma.

Russell, Hamilton i Ricciardo jedini nemaju novi set mediuma, ali zato Ricciardo ima tri nova seta softa nakon razočaravajućih kvalifikacija u kojima je zapeo u Q1 i uštedio tri seta najmekših guma.

Od prvih deset na startu samo Norris ima novi set softa dok Alonso i Stroll jedini nemaju novi set harda.

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Photo: Pirelli
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…