Daniel Ricciardo pokazao je superiornost Red Bulla RB14 u sporim zavojima u Monte Carlu i najvećim brzinama na dijelovima odmah iza zavoja dok su Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen još jednom ove sezone bili najbrži na ravnim dijelovima.

CIRCUIT DE MONACO

Monaco GP F1 2018 Monte Carlo track map Photo FIA

PREGLED NAJBOLJIH SEKTORA

Ricciardo je uvjerljivo najbrži u kratkom trećem sektoru gdje je napravio ključnu razliku u odnosu na Vettela koji je za smanjenje Ricciardove prednosti trebao još jedan brzi krug, a Hamilton je jedini uspio biti brži od Ricciarda, za 0.044 sekundi u prvom sektoru koji je najbrži i ima dugi uspon prema Casinu.

PREGLED NAJVEĆIH BRZINA

Koliko god brzine na ravnim dijelovima bile manje važne u Monaku, na dnu poretka i dalje su uobičajeni vozači i bolidi – Hartley i Gasly s Hondinim motorima postigli su najmanje brzine od 282 km/h pretkraj tunela, a tek nešto bolji bili su vozači McLarena s Renaultovim motorima koji su zauzeli iduća dva mjesta.

McLaren je od tri momčadi s Renaultovim motorima ove godine tradicionalno najlošiji po pitanju maksimalne brzine, a u Monaku je najbolji bio Renault s 287 km/h – brži su bili samo Hamilton te Vettel i Raikkonen koji su u Ferrariju ove godine tradicionalno najbrži.

Ricciardo je bio najbrži na startno ciljnoj crti što je pokazatelj sjajne trakcije Red Bulla RB14 na izlazu iz posljednjega zavoja, a Ricciardo je bio najbrži i na kraju drugoga sektora što je izravna posljedica najbržeg prolaska srednje brzoga lijevog zavoja Tabac.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgovorila Hamilltonu, Brawn – ‘Lako je misliti da je svijet protiv vas’

Trkaći direktor FIA-e Michael Masi kaže da Hamilton nije u pravu da ga suci žele zaustavit…