Vozači Racing Pointa i Ferrarija zauzeli su prva četiri mjesta na mjerenju brzine nakon izlaska iz tunela u utrci za VN Monaka, a Vettel je bio najbrži i na startno ciljnoj crti.

Ferrari je u kvalifikacijama još jednom bio najbrži na ravnim dijelovima, u uvjetima u kojima bolidi voze s minimalnim količinama goriva i na novim gumama, a u utrci je puno teže uspoređivati brzine zbog različitih količina goriva u pojedinim fazama, različitih komponenti guma i različite potrošenosti guma.

Ali situacija na vrhu ljestvice najvećih brzina izmjerenih nakon tunela nije se bitno promijenila u odnosu na kvalifikacije pa su Racing Point i Ferrari opet bili najbrži.

Za razliku od kvalifikacija u kojima je Ferrari bio najbrži s Vettelovih 291.6 km/h, u utrci su najbrži bili Perez (291.9 km/h) i Stroll (291.0 km/h).

Vettel je kao i u kvalifikacijama bio najbrži na startno ciljnoj crti, ali u utrci je bio 5.2 km/sporiji zbog lošijeg ubrzanja iz posljednjega zavoja na potrošenijim gumama i s manje agresivnim postavkama motora.

Brzina nakon izlaska iz tunela kod većine vozača nije toliko manja nego u kvalifikacijama zbog učinka smanjenoga otpora zraka prilikom vožnje iza drugih bolida, a neki su čak postigli i veću brzinu nego u kvalifikacijama (primjerice Perez i Stroll).

CIRCUIT DE MONACO

Monaco GP F1 2018 Monte Carlo track map Photo FIA

NAJVEĆE BRZINE U UTRCI

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

Gasly je u Red Bullu u 62. krugu ušao u boks po novi set guma kako bi pokušao odvoziti najbrži krug utrke, a to mu je pošlo za rukom u 72. krugu kada je odvozio 1:14.279, 0.884 sekundi brže od Bottasovog najbržeg kruga kojega je odvozio u 65. krugu.

Francuz je na putu prema najbržem krugu utrke odvozio sva tri najbolja sektora, a posebno je uvjerljiv bio u najdužem drugom sektoru u kojem je bio više od šest desetinki brži od Bottasa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …