Trkaći vikend u Monaku od iduće godine trajat će tri umjesto četiri dana nakon što je vodstvo Formule 1 donijelo odluku da se prvi slobodni treninzi više ne održavaju četvrtkom nego petkom kao i na svim drugim vikendima.

Monako je bio iznimka u F1 kalendaru s prva dva slobodna treninga koji su se vozili u četvrtak nakon čega bi petak bio slobodan uoči uobičajenoga nastavka vikenda u subotu i nedjelju.

Tradicija dolazi od obilježavanja praznika, a nastavila se kako bi se lakše odvijao promet i kako bi cijela ekonomija više profitirala od ovoga događaja.

Ali izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali potvrdio je da će Monako od iduće godine imati uobičajeni format vikenda koji će trajati u petak, subotu i nedjelju.

“Monako će trajati tri dana,” potvrdio je Domenicali za CNN.

“Bit će petak, subota i nedjelja umjesto četvrtka, praznine, subote i nedjelje. Da, tu ćemo promjenu uvesti iduće godine.”

Promjena će biti službeno objavljena na sastanku Svjetskoga motorsport vijeća 15.10., a tada će objaviti i kalendar za F1 sezonu 2022.

“Plan je da imamo 23 utrke,” potvrdio je Domenicali.

“Objavit ćemo kalendar na Svjetskom motorsport vijeću 15. listopada. Ideja je da završimo sezonu ranije nego ove godine.”

Formula 1 i ove je godine planirala održati 23 utrke, ali trenutni plan uključuje 22 utrke s tim da se još uvijek ne zna koja će utrka zamijeniti otkazanu VN Australije 21.11.

Katar je favorit za to mjesto zbog blizine dvaju utrka koje su nakon nje na rasporedu, u Saudijskoj Arabiji i Abu Dhabiju, a sezona završava u Abu Dhabiju 12.12., dan ranije nego prošle sezone.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton pobjednik dramatične i kontroverzne VN Saudijske Arabije

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji nakon višestrukih okršaj…