Ferrari ne prestaje s agresivnim razvojnim planom za svoj ovogodišnji F1 bolid SF71H pa su utrku nakon uspješnog uvođenja nove podnice donijeli i novo stražnje krilo te novu konfiguraciju ispušnih cijevi za Hockenheim.

Zbog pravila o nižem stražnjem krilu od 2017. momčadi su ponovno dobile mogućnost korištenja, doduše puno blažeg, učinka vrućih ispušnih plinova na aerodinamiku stražnjega kraja, točnije stražnjega krila.

Dosad je Renault bio najagresivniji u tom pogledu i koristio maksimalno visoko pozicionirane ispušne cijevi s maksimalnim nagibom od 5 stupnjega, a sada je i Ferrari krenuo istraživati učinkovitost toga puta.

SF71H dobio je novopozicionirane ispušne cijevi kod kojih su manje ispušne cijevi za višak plinova iz turbine postavljene jedna iznad druge iznad glavne ispušne cijevi dok su dosad bile sa strane.

Ferrari SF71H German GP F1 2018 rear wing exhaust Photo Giorgio Piola edited by MAXF1net

Ferrari na ovaj način želi iskoristiti više mogućnosti kada je riječ o interakciji stražnjega krila i ispušnih plinova, a ujedno su i suzili i pokrov motora na tom mjestu jer su cijevi postavili u vertikalnoj liniji čime zauzimaju manje širine.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen donji rub kako bi više zraka prošlo ispod donje površine krila i pomoglo u interakciji s novopozicioniranim ispušnim cijevima, a novi paket na prvom je treningu koristio samo Sebastian Vettel kako bi ga se moglo izravno usporediti sa uobičajenim stražnjim krilom i uobičajenim rasporedom ispušnih cijevi (dolje).

Ferrari SF71H British GP F1 2018 rear end engine Vettel new diffuser Photo AMuS Ferrari
Stražnji kraj Ferrarija SF71H na Silverstoneu
Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…