Red Bull je imao malo prednost u odnosu na Mercedes na stazi u Austinu iako se nije činilo da će tako biti nakon prvoga slobodnog treninga, ali bez dobre strategije Max Verstappen ne bi uspio pobijediti Lewisa Hamiltona – donosimo pregled strategija i najdužih dionica.

Verstappen i Red Bull uspjeli su okrenuti situaciju nakon lošega prvog treninga i nešto boljeg drugog, iako Verstappen nije uspio odvoziti reprezentativan krug na soft gumama, ali u subotu je Red Bull pokazao da će se moći boriti za pole position.

Perezova forma s trećim startnim mjestom, najboljim kvalifikacijskim rezultatom od VN Austrije, pokazuje da je Red Bull imao najbrži bolid na Circuit of the Americas, ali Hamilton kao peterostruki pobjednik nije bio daleko u svom Mercedesu.

Nakon gubitka vodstva na startu utrke Verstappen je pritiskao Hamiltona u prvoj dionici na medium gumama, ali bez šanse za napad budući da bolidi značajno gube prianjanje prednjega kraja kad se približe bolidu ispred sebe na manje od dvije sekunde.

To je Red Bull dovelo u situaciju da moraju povući hrabar potez kako bi pokušali pobijediti ovu utrku – da uđu vrlo rano u boks i prestignu Hamiltona i onda se nadaju da neće biti previše ranjivi u završnici utrke na starijim gumama ili da pokušaju ostati dugo i Verstappenu ostaviti potencijalno još teži zadatak – da prestigne Hamiltona u završnici.

Red Bull se odlučio za prvu opciju i s dva rana ulaska stekao i obranio vodeću poziciju, a Verstappen je u trećoj dionici čuvao gume na početku kako bi mu ostalo dovoljno brzine u njima kad se Hamilton približi.

PREGLED STRATEGIJA

Photo: Pirelli

NAJDUŽE DIONICE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton pobjednik dramatične i kontroverzne VN Saudijske Arabije

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji nakon višestrukih okršaj…