Sebastian Vettel i Sergio Perez jedini su vozači koji su se odlučili dvaput mijenjati gume na VN Španjolske na novom, manje abrazivnom asfaltu, a ostali vozači bez problema su izvršili planiranu strategiju jednoga ulaska u boks.

Vettel je prvi ušao u boks po novi set medium guma, već u 17. krugu, što će ga kasnije skupo koštati iako je nakon prvih zaustavljanja u boksu (jedva) uspio zadržati poziciju ispred Bottasa koji je izgubio 1.4 sekunde zbog spore promjene guma.

Ferrari je u Barceloni, gdje je Pirelli donio 0.4 mm tanje gume, gume trošio više od suparnika, što je prava suprotnost situaciji na VN Bahraina gdje je Vettel nevjerojatnom vožnjom uspio sačuvati svoje soft gume i iznenaditi oba Mercedesa na medium gumama koji su mislili da imaju dobivenu utrku.

Iako je virtualni sigurnosni automobil Vettelu i Perezu omogućio da promjenu guma obave uz manji gubitak vremena, to im i dalje nije donijelo željene rezultate. Vettel je zbog toga poteza izgubio čak dvije pozicije, ali Nijemac brani odluku svoje momčadi i tvrdi da nije bilo šanse da na tim gumama dođu do cilja.

Ricciardo se žalio na ponašanje svoga Red Bulla RB14 i kaže da je u pojedinim trenucima bio vrlo brz, ali i vrlo težak za vožnju. U trenucima kad je bio brz, Ricciardo je uspio odvoziti najbrži krug cijele utrke, 1:18.441 na medium gumama koje su bile osam krugova novije od Hamiltonovih.

Najdužu dionicu na medium gumama odvozio je drugoplasirani Bottas (47 krugova odnosno 71.21% utrke), a na softu su najduže vozili Verstappen i Vandoorne (34 kruga tj. 51.51%).

Alonso je bio jedan od rijetkih koji je startao na supersoftu i na njima odvozio 21 krug, krug manje od Sirotkina koji je posljednju dionicu utrke odvozio na supersoftu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…