Lewis Hamilton bio je najbrži na dva od četiri mjerenja brzine u kvalifikacijama za VN Španjolske dok su bolidi s Renaultovim motorima bili uglavnom najsporiji.

Hamilton je bio najbrži na kraju prvoga sektora, na izlazu iz trećega zavoja, u čemu mu je, osim snage Mercedesova motora pomogla i dobra izlazna brzina iz trećega zavoja, a vrlo blizu bili su mu Magnussen u Haasu i momčadski kolega Bottas.

Hamilton je bio najbrži i na kraju drugoga sektora s čak 311.6 km/h, 2.2 km/h ispred Magnussena i 6.1 km/h ispred Grosjeana u drugom Haasu, a Alonso je u McLarenu bio četvrti najbrži s istom brzinom kao i Grosjean.

Brzina na kraju drugoga sektora jako ovisi o izlaznoj brzini iz izuzetno brzoga devetog zavoja što objašnjava tako konkurentnu brzinu Alonsa u McLarenu koji je na većini mjerenja brzine bio pri dnu poretka (17., 15. i 12.).

Najbrži na mjerenju brzine bili su vozači Force Indije, a daleko nisu bili ni Vettel i Mercedesovi vozači. Od prvih 13 vozača na mjerenju brzine čak ih je 12 imalo Mercedesove i Ferrarijeve motore, a uljez je jedino Gasly u Toro Rossu s Hondinim motorima koji je postigao istu brzinu kao i Magnussen u Haasu (iako s manje downforcea).

Na startno ciljnoj crti prvih 12 mjesta po brzini zauzeli su bolidi s Mercedesovim i Ferrarijevim motorima.

NAJVEĆE BRZINE – KVALIFIKACIJE

Spanish GP F1 2018 qualifying maximum speeds FIA

NAJBOLJI SEKTORI – KVALIFIKACIJE

Hamilton je bio najbrži u prva dva sektora, ali s vrlo malom prednošću ispred momčadskog kolege Bottasa koji je bio brži od Hamiltona u trećem sektoru, ponovno s vrlo malom prednošću.

Magnussen i Grosjean su u prvom sektoru uspjeli biti brži od Verstappena u Red Bullu i tako narušiti uobičajeni poredak prvih šest vozača dok u drugom i trećem sektoru nije bilo iznenađenja – prvih šest pozicija zauzeli su vozači Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

Upravo su u trećem sektoru, s najsporijim zavojima, vozači triju najjačih momčadi imali najveću prednost ispred svih ostalih (0.341 s ispred najbliže pratnje), a najbliže su im bili Sainz u Renaultu i Alonso u McLarenu, ispred dva Haasa.

Spanish GP F1 2018 qualifying best sector times FIA

NAJVEĆE BRZINE – UTRKA

Najveće brzine na mjerenju brzine u utrci su bile veće zbog korištenja zavjetrine, kao i na startno ciljnoj crti i na mjerenju brzine na kraju prvoga sektora, ali brzine na kraju drugoga sektora, koje jako ovise o brzini prolaska devetoga zavoja, nisu bile ni blizu kvalifikacijskih.

Najbrži vozač na tom mjestu u utrci bio je Hartley u Toro Rosso Hondi s 286.4 km/h dok je u kvalifikacijama čak 11 vozača vozilo 300 km/h ili brže (najbrži Hamilton s 311.6 km/h).

Spanish GP F1 2018 maximum top speeds FIA

NAJBOLJI SEKTORI – UTRKA

Red Bull je, kao i u kvalifikacijama, bio najbrži u trećem sektoru koji je dobra indikacija za formu u Monaku, ali ni Hamilton nije bio daleko na trećem mjestu.

Spanish GP F1 2018 race best sector times FIA

CIRCUIT DE BARCELONA – CATALUNYA

Spanish GP F1 2018 Circuit de Catalunya Barcelona track map Photo FIA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …