Mercedes je u Španjolskoj četvrti puta na prvih pet utrka ove sezone zauzeo prvi startni red i time se nametnuo kao glavni kandidat za pobjedu – gdje su Bottas i Hamilton izgradili ključnu prednost ispred Ferrarija koji je još jednom bio drugi najbrži?

Ferrari je u Barcelonu donio novu specifikaciju svoje pogonske jedinice, dvije utrke ranije od planiranog, što im je pomoglo učvrstiti poziciju na vrhu ljestvice najvećih brzina, što im je bila najveća snaga i na prethodnim utrkama.

Vettel i Leclerc bili su najbrži i na startno ciljnoj crti i na kraju glavnoga pravca i zato ne čudi da su u prvom sektoru bili vrlo konkurentni u odnosu na Mercedes koji je bio oko 5 km/h sporiji zbog više downforcea.

Vettel je bio dvije desetinke brži od Bottasa u prvom sektoru i tri desetinke brži od Hamiltona dok se Leclerc smjestio između dva Mercedesa.

Ali Mercedesovi vozači bili su najbrži i u drugom i u trećem sektoru u kojima se nalazi većina zavoja, a posebno impresivni bili su u trećem sektoru.

U drugom i trećem sektoru od Ferrarijevih vozača bio je brži i Verstappen u Red Bullu, a Vettel je u drugom sektoru kasnio tri desetinke za Bottasom koji je ovoga vikenda bio brži Mercedesov vozač.

Bottas je u trećem sektoru bio uvjerljivo najbrži, 0.234 s ispred Hamiltona, 0.444 s ispred Verstappena i čak 0.635 s brži od Leclerca koji je u tom sektoru bio brži Ferrarijev vozač.

To je zabrinjavajuće za konkurenciju uoči iduće utrke u Monaku jer je treći sektor najbolji pokazatelj forme za tu stazu zbog puno sporijih zavoja i trakcije koja je potrebna za dobro vrijeme u tom sektoru.

CIRCUIT DE BARCELONA – CATALUNYA

Spanish GP F1 2018 Circuit de Catalunya Barcelona track map Photo FIA

NAJBOLJA VREMENA PO SEKTORIMA

2019 Spanish GP qualifying best sector times Data FIA Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…