Lance Stroll postigao je najveću brzinu ove sezone od 343.9  km/h koju je postigao u utrci uz pomoć DRS-a i zavjetrine dok su u kvalifikacijama najbrži bili vozači Haasa i Alfa Romea.

Circuit de Barcelona – Catalunya staza je na kojoj momčadi koriste gotovo najveće razine downforcea koje njihovi bolidi mogu proizvesti pa nije iznenađenje da su na vrhu ljestvice najvećih brzina na glavnom pravcu bolidi koji imaju manje downforcea.

Vozači Haasa i Alfa Romea zauzeli su prve četiri pozicije s brzinama od 323.1 do 324.2 km/h, a Hamilton i Verstappen, koji su zauzeli prva dva mjesta u kvalifikacijama, nalaze se na 12. i 18. mjestu.

Najsporiji su bili vozači AlphaTaurija Gasly i Tsunoda koji su bili više od 10 km/h sporiji od vozača Haasa i Alfa Romea.

CIRCUIT DE BARCELONA – CATALUNYA

2021 Circuit de Barcelona-Catalunya Photo Formula1-com
Photo: Formula 1

NAJVEĆE BRZINE – KVALIFIKACIJE

2021 Spanish qualifying top speeds Data FIA Edited by MAXF1net
Podaci: FIA

U utrci su brzine tradicionalno veće nego u kvalifikacijama jer bolidi voze jedan iza drugoga što im daje puno prilika da uhvate dobru zavjetrinu koja dramatično povećava brzinu na pravcu, a Stroll i Vettel u Aston Martinu postili su dvije najveće brzine ove sezone.

Leclerc je primjer vozača koji je većinu utrke proveo sam, bez prilike da koristi DRS i zavjetrinu drugih bolida, pa je njegova najveća brzina manja nego u kvalifikacijama.

NAJVEĆE BRZINE – UTRKA

2021 Spanish race top speeds Data FIA Edited by MAXF1net
Podaci: FIA
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …