Prva utrka Formule 1 u Vijetnamu ipak neće biti u kalendaru za 2021. nakon što je utrka u posljednji čas ispala zbog političkih problema, potvrdio je Autosport uoči službene objave provizorne inačice kalendara za iduću sezonu.

Kalendar za F1 sezonu 2021. trebao je imati 23 utrke, što je najviše u povijesti F1, ali uz ispadanje Vijetnama taj se broj smanjio na 22, što je i dalje najviše ikad.

Nova utrka je VN Saudijske Arabije koja će se voziti noću na ulicama Džede, drugoga najvećeg grada i najveće luke te zemlje, a neke utrke poput Turske koje su neplanirano završile u ovogodišnjem kalendaru nadaju se da će svoje mjesto zadržati i 2021.

Vijetnam ispada iz kalendara zbog političkih nesuglasica oko održavanja utrke što će stvoriti rupu od četiri tjedna između VN Kine 11. travnja i VN Španjolske 9. svibnja, ali vodstvo Formule 1 nada se da će ju popuniti nekom od drugih utrka i time broj utrka zadržati na 23.

Novost je i da će VN Brazila ostati u Sao Paolu na stazi Interlagos iako je bilo planirano da se utrka 2021. održi u Rio de Janeiru nakon potpisivanja ugovora s promotorima, ali kako je ostalo premalo vremena da se dobiju potrebne dozvole utrka će 2021. ostati na Interlagosu.

Nova F1 sezona započet će 21. ožujka u Melbourneu, a završit će 5. prosinca u Abu Dhabiju.

Potpuni F1 kalendar za 2021. bit će objavljen danas.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…