Prva VN Vijetnama u povijesti mogla bi se održati krajem sezone nakon što je inicijalni termin odgođen zbog pandemije koronavirusa, potvrdio je gradonačelnik Hanoija.

Utrka na ulicama glavnoga grada Vijetnama trebala se održati 5. travnja, ali kao i ostale utrke u tom dijelu sezone morala je biti pomaknuta na kasniji termin zbog situacije s koronavirusom.

Gradonačelnik Hanoija Nguyen Duc Chung rekao je da će raspraviti o mogućnosti organiziranja utrke na kraju studenoga nakon što su izvorni termin otkazali 13. ožujka.

Nakon što je prošo više od 90 dana od posljednje domaće transmisije virusa, socijalne i ekonomske aktivnosti u Vijetnamu vratile se u normalu pa je na red došlo i potencijalno održavanje utrke Formule 1.

Vijetnam trenutno ima samo 29 aktivnih slučajeva, a 340 pacijenata otpušteno je iz bolnice nakon uspješnoga liječenja.

Formula 1 trenutno ima samo osam utrka u kalendaru za ovu sezonu, što je prema pravilima dovoljno za proglašenje prvaka u obje konkurencije, ali vodstvo Formule 1 i dalje se nada da će imati između 15 i 18 utrka od izvorno planirane 22 utrke.

Predsjednik Formule 1 Chase Carey prošloga vikenda u Austriji izjavio je da će idućih tjedana objaviti novopotvrđene utrke za ovogodišnji kalendar, uključujući i staze koje inicijalno nisu bile planirane ove sezone.

Utrke u SAD-u, Meksiku i Brazilu trenutno nisu izgledne za uvrštavanje u kalendar pa možemo očekivati još nekoliko europskih utrka nakon VN Italije, a moguće su i utrke u Bahrainu, Abu Dhabiju, Kini i Rusiji, s mogućnošću dvaju utrka po lokaciji ukoliko to bude potrebno i održivo.

TRENUTNI F1 KALENDAR ZA 2020.

1. Austrija 05.07.
2. Štajerska 12.07.
3. Mađarska 19.07.
4. Velika Britanija 02.08.
5. Formula 1 70. obljetnica 09.08.
6. Španjolska 16.08.
7. Belgija 30.08.
8. Italija 06.09.

Coulthard Red Bull Aston Martin RB7 2018 Vietnam street demonstration side Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…