Predsjednik katarske motorsport federacije Abdulrahman Al Mannai kaže da će F1 vozači u njegovoj zemlji ‘moći reći što žele’, bez obzira na to je li riječ o ljudskim pravima koja se često dovode u pitanje u toj zemlji.

Katar će zamijeniti otkazanu VN Australije i biti prva od tri utrke na Bliskom istoku u završnici sezone uoči utrka u Saudijskoj Arabiji, koja će također prvi puta biti domaćin F1 utrke, i Abu Dhabija koji je godinama posljednja utrka prvenstva.

Zbog ograničenih ljudskih prava u zemljama poput Katara i Saudijske Arabije mnogi se pitaju kako će proći vozači Formule 1 koji se zajedno s čelnicima toga sporta bore protiv diskriminacije i nejednakosti u bilo kojem obliku.

Predsjednik katarske motorsport federacije Abdulrahman Al Mannai uvjerava vozače da će u Kataru moći reći što žele pa makar i o osjetljivim temama vezanim za njegovu zemlju.

“Sretni smo pružiti potporu vozačima da kažu što misle na svojim platformama,” rekao je Al Mannai za francuski AFP.

“Ne vidimo problem s tim u Kataru jer smiju reći što žele.”

“Pokušat ćemo maksimalno iskoristiti ovu priliku, pokušati dati što više možemo ovom F1 događaju.”

“Mislim da ćemo vidjeti neka lijepa iznenađenja tijekom vikenda Formule 1.”

“Očekujemo da će staza biti puna jer smo imali veliki broj zahtjeva i prije nego smo objavili da ćemo biti domaćin utrke.”

“Ušli smo u zaista kratkom vremenskom roku, željeli smo pomoći, ali istovremeno smo i htjeli dugoročan odnos s Formulom 1.”

“Imati nekoliko utrka u regiji fantastična je prilika, posebno za mlađe ljude koji vole motorsport. Imati nekoliko utrka u regiji način je za inspirirati mlade ljude da uđu u ovaj sport i prakticiraju ga.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton pobjednik dramatične i kontroverzne VN Saudijske Arabije

Lewis Hamilton pobjednik je dramatične utrke u Saudijskoj Arabiji nakon višestrukih okršaj…