Vozači će za kršenje granica staze dobivati drive trough kaznu

Sebastian Vettel Ferrari SF16-H Hungarian GP F1 2016 Foto f1fanatic

FIA će u utrci vozače kažnjavati kaznom prolaska kroz boks ukoliko u zavojima 4 i 11 granice staze prekrše više od tri puta.

Nepoštivanje granica staze vruća je tema u Formuli 1 i FIA je na prošle dvije utrke u Engleskoj i Austriji imala nultu toleranciju na vozačke prekršaje u kvalifikacijama.

U Mađarskoj je FIA otišla korak dalje i na zavojima 4 i 11 uvela elektronsku kontrolu poštivanja granica staze koja će jasno pokazati koji je vozač i koliko puta izašao izvan postavljenih granica.

Vozači su bili različitih mišljenja oko novoga sustava nazdora pa su se primjerice Button, Alonso i Hamilton pozitivno izrazili o njemu dok su Vettel i Kvyat bili kritični.

FIA je već upozorila vozače da će im kvalifikacijska vremena biti poništena ukoliko u 4. i 11. zavoju ne budu unutar granica staze, a najnovije upozorenje odnosi se i na samu utrku.

“Tijekom utrke, u skladu s člankom 27.4 sportskog pravilnika, svakom vozaču koji u tim zavojima napusti stazu tri puta bit će pokazana crno bijela zastava,” stoji u FIA-inom priopćenju momčadima.

“Iduće kršenje rezultirat će prijavom sucima koji će vrlo vjerojatno dodijeliti kaznu prolaska kroz boks (drive trough penalty).”

Hungaroring F1 2016 turn4 exit kerb foto Sutton

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…