#94 Pascal Wehrlein

Nacionalnost Nijemac
Datum rođenja 18. 10. 1994.
Mjesto rođenja Sigmaringen, Njemačka
Godina 22
Visina 175 cm
Težina 61 kg
F1 karijera 2014. –
Najbolji plasman u sezoni 19.
Broj utrka 21
Najbolji plasman u utrci 10.
Pobjednička postolja 0
Najbolja pozicija na startu 12. (x1)
Mjesta u prvom startnom redu 0
Najbrži krugovi 0
Bodovi 1
Utrka u vodstvu 0
Krugova u vodstvu 0
Službena web stranica www.pascal-wehrlein.de

(statistike nakon 2016.)

Pascal Wehrlein rođen je u njemačkom Sigmaringenu, otac mu je Nijemac, a majka Mauritanka. Njegov put do Formule  1 bio je pomalo neuobičajen jer je najprije vozio utrke jednosjeda, a zatim utrke sportskih automobila.

Karijeru je započeo 2003. u kartingu i probijao se kroz juniorske kategorije sve dok 2009. nije ušao u KF2 kategoriju. Na ADAC Kart Mastersu završava peti.

pascal-wehrlein-adac-formula-masters-zolder-2011
Wehrlein je na belgijskom Zolderu ostvario hat trick pobjeda (12.6.2011.) Foto: ADAC

Taj uspjeh otvorio mu je vrata utrka jednosjeda pa 2010. nastupa u ADAC Formula Masters seriji u kojoj završava šesti s momčadi Mücke Motorsport nakon prve pobjede na Sachsenringu. Osim prve pobjede još je tri puta bio na pobjedničkom postolju.

Wehrlein i 2011. ostaje u ADAC Formula Mastersu, ponovno s momčadi Mücke Motorsport. Nakon jedne pobjede 2010. Pascal je u drugoj sezoni bio daleko uspješniji te je s osam pobjeda i ukupno 13 pobjedničkih postolja osvojio naslov prvaka, a testirao je i bolid GP3 serije, također s momčadi Mücke Motorsport.

Posebno impresivan bio je na Zolderu i Nurburgringu kada je nanizao pet uzastopnih pobjeda s pole positiona (na svakoj stazi voze se po tri utrke).

Nakon uspjeha u ADAC Formula Mastersu, Wehrlein 2012. prelazi u Europsku Formulu 3, također s momčadi Mücke Motorsport, a natjecao se u FIA F3 Euro i F3 Euro prvenstvima. U prvom je završio četvrti s jednom pobjedom, a u drugom drugi, također s jednom pobjedom.

pascal-wehrlein-mercedes-w06-hybrid-austria-f1-test-2015
Pascal je više puta testirao aktualne Mercedesove F1 bolide, ovdje vozi W06 Hybrid u Austriji (23.6.2015.) Foto: Mercedes

Wehrlein je i 2013. započeo u FIA F3 Euro prvenstvu, a u tri utrke ostvario je jednu pobjedu u Monzi. Nakon toga prelazi u njemačko prvenstvo touring automobila (DTM) koje će ga proslaviti i donijeti mu mjesto u Formuli 1. Iako je 2013. u deset nastupa za Mercedes osvojio tek tri boda, bilo je to tek zagrijavanje za ono što slijedi.

U drugoj sezoni u DTM-u 2014. Pascal je bio daleko kompetitivniji te završio osmi u poretku s jednom pobjedom i jednim pole positionom na Lausitzringu. Dobri nastupi donijeli su mu i priliku da nastupi na testiranju mladih vozača za Mercedes na kojem je Wehrlein odvozio 533 kilometra.

Iako je 2015. u DTM-u ostvario tek jednu pobjedu više nego 2014., konstantnost mu je donijela naslov prvaka. Dvije pobjede ostvario je na Norisringu i Moskvi, a ukupno je pet puta bio na pobjedničkom postolju. Pascal je testirao i F1 bolide Mercedesa i Force indije (ukupno šest dana), a Manor Racing potvrdio ga je kao svoga vozača za 2016. gdje će mu momčadski kolega biti Indonezijac Rio Haryanto.

Wehrlein se otpočetka nametnuo kao prvi vozač u Manoru i redovito je pobjeđivao Haryanta, a vrhunac sezone svakako je VN Austrije gdje je Nijemac završio deseti i Manoru donio jedini bod u sezoni.

Haryanto je nakon VN Njemačke ostao bez sponzorskog novca pa nije mogao dovršiti sezonu, a od VN Belgije zamijenio ga je drugi Mercedesov junior Esteban Ocon koji je oduševio zrelošću i brzinom i osigurao mjesto u Force Indiji za 2017. Wehrlein je bio razočaran takvom odlukom, ali nakon Rosbergova povlačenja iz Formule 1 otvorila mu se još bolja prilika.