#98 Roberto Merhi

merhi_profil_velika

Nacionalnost Španjolac
Datum rođenja 22. 03. 1991.
Mjesto rođenja Benicàssim, Castellón, Španjolska
Godina 24
Visina 179 cm
Težina 76 kg
F1 karijera 2014. – danas
Najbolji plasman u sezoni
Broj utrka 12
Najbolji plasman u utrci 12 (x1)
Pobjednička postolja 0
Najbolja pozicija na startu 14 (x1)
Mjesta u prvom startnom redu 0
Najbrži krugovi 0
Bodovi 0
Utrka u vodstvu 0
Krugova u vodstvu 0
Službena web stranica robertomerhi.es

(statistike nakon VN SAD-a 2015.)

Roberto Merhi započeo je s kartingom sa samo osam godina, a kao trinaestogodišnjak je 2005. završio drugi u juniorskom ICA prvenstvu Španjolske. Godinu dana kasnije bio je drugi u međunarodnoj seriji WSK ICA. Iste se godine po prvi puta okušao u utrkama jednosjeda – završio je treći u ukupnom poretku talijanske zimske serije Formule Renault 2.0.

Mladi se Španjolac 2007. okušao u nekoliko natjecanja – vozio je nekoliko utrka talijanske zimske serije Formule Renault 2.0, dvije utrke Formule 3 u Španjolskoj, dvije utrke španjolskog GT prvenstva GTA, većinu utrka Formule Renault 2.0 Eurocup i talijanske Formule Renault 2.0 u kojoj je završio četvrti u ukupnom poretku.

Ni u 2008. nije bilo puno drugačije – Merhi se natjecao u Formuli Renault 2.0 Eurocup, u kojoj je završio četvrti, u Formuli Renault 2.0 WEC gdje je završio drugi, odvozio je pet utrka španjolskog prvenstva Formule 3, španjolski kup Formule 3, Macau i Masters Formule 3 na Zandvoortu.

Godine 2009. prelazi u Formulu 3 Euro Series u momčad Manor Motorsport. Sezonu je završio sedmi, s četiri pobjednička postolja, a 2010. prelazi u momčad Mucke Motorsport s kojom završava peti u poretku vozača, ponovno s četiri pobjednička postolja, a ostvario je i prvu pobjedu na Hockenheimu.

I 2011. je ostao u Formuli 3 Euro Series, ovoga puta s momčadi Prema Powerteam s kojom je i osvojio vozački naslov. Ostvario je 11 pobjeda i 20 pobjedničkih postolja. Time je postao prvi Španjolac koji je osvojio naslov prvaka Formule 3 Euro Series, a iste je godine osvojio i FIA Formula 3 International Trophy.

Merhi je 2012. povukao iznenađujući potez i prešao u njemačko prvenstvo touring automobila, popularni DTM, a vozio je za tada svježe uskrsnulu Mercedesovu juniorsku momčad za koju su nekad vozili Michael Schumacher i Heinz Harald Frentzen. U momčadi se pridružio Robertu Wickensu i Christianu Vietorisu, a razvijao se pod mentorstvom Michaela Schumachera koji je 2012. vozio svoju posljednju F1 sezonu s momčadi Mercedesa.

Bio je to težak, ali i poučan potez za mladoga Španjolca koji cijelu sezonu nije osvojio ni bod. Ipak, i 2013. je ostao u DTM-u, ovoga puta s momčadi HWA Team. Iako rezultati nisu bili zadovoljavajući, sezonu je završio na 15.mjestu pri čemu je ostvario jedno pobjedničko postolje.

Roberto se 2014. vratio utrkama jednosjeda i vozio je za momčad Zeta Corse u Formuli Renault 3.5. Španjolac je imao vrlo dobru sezonu, završio je treći u ukupnome poretku, a vrhunac sezone su mu bile utrke u Moskvi, Nurburgringu i Mađarskoj gdje ostvario tri pobjede u četiri utrke.

Iste je godine sudjelovao i na nekoliko utrka Cooper Tires međunarodne britanske Formule 3 i na Velikoj Nagradi Macaua gdje je završio četvrti, a godinu je zaključio utrkom Stock Car prvenstva u Brazilu.

Bez obzira na spomenute uspjehe, vrhunac 2014. svakako je imenovanje testnim vozačem F1 momčadi Caterhama što mu je omogućilo nastupe na prvim slobodnim treninzima u Monzi, Suzuki i Sochiju.

Tri dana prije početka F1 sezone u Australiji, 10. ožujka, i nakon što je već potpisao ugovor s Pons Racingom u Formuli Renault 3.5, Roberto je imenovan momčadskim kolegom Willa Stevensa u Manor Marussiji za ‘prve utrke F1 sezone 2015.’