Bura oko FIA-ine odluke da ne kazni Maxa Verstappena zbog guranja Lewisa Hamiltona u Brazilu se ne stišava i vozači priznaju da nisu sigurni što točno smiju, a što ne, posebno jer svaki vikend sude drugi suci.

Verstappen je kasno kočio za četvrti zavoj u 48. krugu kako bi pokušao obraniti poziciju od Hamiltona, ali budući da je prekasno kočio nije uspio zadržati bolid na stazi te je na izlijetanje prisilio i Hamiltona koji je bio s vanjske strane.

Mercedes je iskoristio pravo na traženje ponovnoga razmatranja sudačke odluke, ali FIA je procijenila da su suci u trenutku donošenja odluke imali dovoljno materijala da donesu ispravnu odluku.

Vozači su se uoči VN Katara našli s predstavnicima FIA-e, uključujući trkaćega direktora Michaela Masija, ali iako su dobili neke smjernice vozači još uvijek nisu zadovoljni jer nisu sigurni što učiniti u budućim situacijama.

“Mislim da ste već čuli da smo pričali o ovome jer ne znamo što će se točno događati iz utrke u utrku,” rekao je Ferrarijev vozač Sainz.

“Još uvijek nije skroz jasno kao pristupiti utrkivanju.”

“Ali kao što sam već rekao medijima, čini se da ćemo tijekom zime imati dublje razgovore o načinu na koji se utrkujemo i to bi, nadam se, trebalo malo bolje razjasniti neke stvari.”

Norris je bio jedan od vozača koji su bili nezadovoljni jer je u Austriji kažnjen za blaži prekršaj od Verstappenovoga u Brazilu.

“Mislim da su neke stvari jasnije, ali neke nisu,” rekao je Norris.

“Mislim da je jasno da nijedan incident nije isti, iako mogu izgledati identično, tako da je teško znati koje su to različite okolnosti.”

“Ali mislim da je većina stvari jasnija iako je teško dati neku definitivnu sliku i reći ovo možete, a ovo ne možete.”

Norris je dodao da će ‘malo’ promijeniti pristup nakon nedavnih događaja i rasprava, ali da neće bitno mijenjati način na koji se utrkuje.

“Ne mislim da ću mijenjati način na koji se utrkujem, ali da, možda ću promijeniti nekoliko stvari iako ne puno.”

Alonso je jedan od vozača koji cijele sezone poziva na dosljednije sudačke odluke, posebno oko poštivanja granica staze u prvim krugovima utrke.

“Mislim da se svi slažemo po tom pitanju, trebamo više dosljednosti, trebamo crno bijela pravila jer kad su siva…,” rekao je Alonso.

“Nekad od toga profitirate, a nekad prođete loše i ispadnete idiot. Bolje je kad su pravila crno bijela.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…