Vozači i momčadi odabrali su gume za prvu utrku nove F1 sezone 2019. u Australiji, a najagresivniji su bili Renaultovi vozači koji su odabrali čak po deset setova najmekših C4 guma.

Pirelli je u Australiju odlučio donijeti C2, C3 i C4 gume od ukupno pet mješavina guma za suho, a ove godine na svakoj utrci koristit će se samo tri boje – bijela za najtvrđu dostupnu mješavinu, žuta za srednju mješavinu i crvena za najmekšu mješavinu.

Mercedes, Ferrari i Red Bull odabrali su po devet setova najmekših C4 guma s tek minimalnim razlikama među vozačima u broju preostalih dvaju komponenata.

Od vozača vodeće tri momčadi samo Leclerc ima dva seta najtvrđe mješavine guma za Australiju C2, a nijedan vozač nije odabrao više od dva seta te komponente guma.

Hulkenberg je jedini vozač koji je odabrao samo jedan set srednjih C3 guma, a vozači Williamsa i Racing Pointa jedini su odabrali samo osam setova C4 guma (ostali devet ili deset) dok je Russell u Williamsu jedini odabrao četiri seta C3 guma.

Vozači i momčadi gume za izvaneuropske utrke moraju odabrati 14 tjedana prije pa su gume za Australiju morali odabrati još krajem prošle godine dok još nisu ni probali nove F1 bolide za 2019.

Kao i dosad, vozači imaju po 13 setova guma tijekom F1 vikenda, jedan set najmekše komponente mora se čuvati za Q3, a po jedan set preostale dvije komponente mora se čuvati za utrku (i jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke).

Vozači koji se ne plasiraju u Q3 set guma koji su čuvali za tu sesiju smiju koristiti u utrci.

ODABIR GUMA ZA VN AUSTRALIJE

australian gp f1 2019 tyre choices Pirelli driver teams

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …