2022 Miami GP Perez Red Bull RB18 left side soft C4 Pirelli tyres Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Nakon prva dva dana trkaćega vikenda na novoj stazi u Miamiju vozači su složni da površina asfalta nije na razini potrebnoj za F1 bolide i da je izvan idealne linije nemoguće voziti što bi moglo dovesti do jako teškoga pretjecanja u utrci.

Iako su organizatori pokušali popraviti asfalt u zavoju 17, koji vodi na startno ciljni pravac, situacija i dalje nije dobra jer se asfalt raspada i sitni dijelovi rasuti su izvan idealne putanje, što otežava bilo kakav pokušaj pretjecanja.

To nije jedino mjesto na kojem se asfalt više ili manje raspadao, a situaciju dodatno pogoršavaju i vrlo visoke temperaure staze koje su tijekom vikenda prelazile 53 Celzijeva stupnja.

“Asfalt je smiješan, utrkivanje će biti teško i vozači će griješiti jer su nas stavili u ovu situaciju,” smatra Sergio Perez iz Red Bulla koji utrku starta četvrti.

“Asfalt nije prema F1 standardima,” rekao je Fernando Alonso.

“Izvan idealne putanje je šljunak, bit će teško.”

“Mi tu ne možemo ništa, ovoga vikenda moramo napraviti show, ali to se mora promijeniti iduće godine. Jako je teško utrkivati se na ovaj način.”

“Doslovno morate ostati na toj jednoj liniji,” dodao je Daniel Ricciardo iz McLarena.

“Inače više niste na stazi. Umjesto da imamo izazov, ovo cijelu stvar čini na neki način jednodimenzionalnom jer imate samo jedno liniju gdje se nakuplja nešto gume. Zato ne želim lagati i reći da mi se sviđa površina.”

“Sasvim je u redu da nemamo istu stvar na 23 mjesta na koja idemo, u redu je imati jedinstvene staze s karakterom. Ali ovo nije lijepa površina za voziti, nije da je izazovna nego doslovno morate ostati na toj jednoj liniji jer inače više niste na stazi.”

“Na trkaćoj liniji prianjanje nije loše, čak je pristojno,” slaže se njegov momčadski kolega Lando Norris.

“Jako je vruće i osjećaj je još gori. Činjenica je da je izvan linije jako, jako užasno.”

“Kad dođemo na utrke i toliko je navijača svi očekuju sjajnu utrku. A kad pokušavaju nešto novo s površinom asfalta, nešto što nisu dosad radili, onda završimo u poziciji kao sad.”

“Nije dovoljno dobro jer ne možemo pružiti ono što oni traže, ne možemo pružiti dobar show. Ne možemo se utrkivati. Nismo mi krivi, ali velika šteta.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Mercedes i dalje zaostaje kao mi prošle godine’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto upozorava da se Mercedes još uvijek nije vratio u borbu z…