Pirelli je otkrio koji je vozač odabrao koje gume za iduću utrku u Singapuru, a unutar dvije najjače momčadi vozači su birali različite gume.

Talijanski proizvođač u Singapur će očekivano donijeti tri najmekše mješavine svojih guma za suho, ultrasoft, supersoft i soft, a zbog male potrošnje ovogodišnjih guma ultrasoft je uvjerljivo najpopularniji odabir.

Od 13 setova guma za suho koliko svaki vozač tijekom vikenda ima na raspolaganju, svi vozači odlučili su se za između 8 i 10 setova ultrasofta, točnije svi su se odlučili za 10 osim vozača Mercedesa, Toro Rossa, Haasa i Wehrleina u Sauberu.

Hamilton je odlučio uzeti jedan set softa više od Bottasa, baš kao i Vettel od Raikkonena, a jedino još Sauberovi vozači nemaju isti odabir guma unutar iste momčadi (Ericsson se odlučio za mekši odabir).

Hamilton, Vettel i Wehrlein jedini su se odlučili za po dva seta softa (ostali po jedan), a Haasovi vozači jedini su uzeli po četiri seta supersofta. Vettel je jedini vozač koji je uzeo tek jedan set supersofta.

Od 13 setova guma za suho jedan set najmekše dostupne mješavine mora se čuvati za Q3, a po jedan set preostale dvije mješavine mora se čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti).

singapore f1 2017 selected sets per driver

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…