Bivši F1 vozač Mark Webber kaže da njegov nekadašnji momčadski kolega u Red Bullu Sebastian Vettel na idućih nekoliko utrka mora spriječiti da se trenutna situacija otme kontroli nakon loše prve utrke sezone u Bahrainu.

Vettel je svoj prvi nastup u Aston Martinu završio ispadanjem u Q1 i s dvije kazne koje su mu donijele pet kaznenih bodova, a u utrci je završio tek 15. nakon što je udario Ocona u Alpineu.

Teška situacija za četverostrukoga svjetskog prvaka nastavlja se nakon izuzetno teške posljednje godine u Ferrariju u kojoj je osvojio tek trećinu Leclercovih bodova, a u prvoj utrci za Aston Martin pobijedio ga je Stroll koji se plasirao u Q3 i osvojio jedan bod za deseto mjesto u utrci.

Vettelov momčadski kolega u Red Bullu (2009. – 2013.) Webber vjeruje da Vettel može prebroditi tešku situaciju, ali da će idućih šest ili sedam utrka biti ključne za njega ukoliko želi spriječiti da se situacija otme kontroli.

“Zaista je teško znati kako se sve ovo dogodilo,” rekao je Webber u intervjuu za Race Fans.

“Ali prilično je jasno – gledao sam malo Drive To Survive i ako je to ono što se dogodilo, unutar Ferrarija mu je bilo prilično izazovno. Zato je tražio promjenu okruženja. Ali nas vozače uvijek mjere po onome što radimo u bolidu.”

“Mislim da će biti sretniji u Aston Martinu, sigurno će biti sretniji od ponedjeljka do petka, ali što je sa štopericom? To je najveći pokazatelj i on to zna bolje od ikoga. On je svoj najveći kritičar.”

“Bit će sigurno jako oštar prema sebi. Stvari se jako lako otmu kontroli. I to mora biti njegova misija, da se pobrine da se stvari ne otmu kontroli, da se vrati i dobije osjećaj za bolid.”

“Jer nema veze kako se zovete ili koliko trofeja imate, u Formuli 1 svake godine morate isporučiti rezultate i on to zna. Zato će idućih šest ili sedam utrka biti ključne za njega.”

“Mislim da mu u novoj momčadi neće nedostajati entuzijazma da izvuku ono što mogu. Ali mislim da je puno toga do Seba, da svojim performansama na idućim utrkama zaustavi puno tih priča i to je ono što želi što prije ostvariti.”

Vettel i Webber na poprištu prve Red Bullove pobjede u povijesti na VN Kine 2009. (Photo: Red Bull)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull i Honda ne sumnjaju u Mercedesov povratak u Francuskoj

Vodeća momčad F1 prvenstva Red Bull ne sumnja da će se aktualni svjetski prvaci Mercedes v…