wehrlein-sauber-f1-2017-helmet-in-the-car-Foto-Sauber

Monisha Kaltenborn kaže da njihov vozač Pascal Wehrlein radi punom parom na svom fizičkom stanju kako bi se što prije vratio utrkivanju u Formuli 1.

Wehrlein je na Race of Champions u Miamiju zadobio ozljedu leđa koja ga je natjerala da propusti prvi test u Barceloni, ali i prve dvije utrke sezone iako je kratko nastupio na treningu za VN Australije.

Ozljeda je Wehrleina prisilila da prilagodi svoje treninge koji nisu mogli biti tako intenzivni kao što je prvotno planirano, a Nijemac je odlučio propustiti i VN Kine jer smatra da ne bi mogao nastupati na najvišoj razini zbog vrlo velikih opterećenja kojima su vozači izloženi u novoj generaciji bolida.

Wehrlein bi se u akciju trebao vratiti na idućoj utrci u Bahrainu koja je na rasporedu tjedan dana iza Kine, a šefica momčadi kaže da će se vratiti tek kad bude u potpunosti spreman.

“Iz liječničke perspektive, mogao se utrkivati već za vrijeme testiranja,” rekla je Kaltenborn u Kini.

“Ostalo je pitanje njegove fizičke pripremljenosti, ali on želi biti 100% spreman cijelu utrku. Od liječnika i ostalih vozača čuli smo da je to vrlo izazovno.”

“On radi punom parom na svojoj fizičkoj pripremljenosti. Teško je reći kad će se vratiti jer tijelo nije tako logično ili analitičko da bi se moglo točno reći.”

Kaltenborn je pohvalila i Wehrleinovu zamjenu Giovinazzija koji je završio 12. na prvoj utrci sezone u Australiji.

“Došao je i odradio sjajan posao, imao je dobru utrku bez većih problema pa smo vrlo impresionirani s njim.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Hulkenberg napušta Haas i prelazi u Sauber 2025.

Nico Hulkenberg napustit će Haas na kraju ove sezone i prijeći u Sauber 2025. koji će godi…