Williams će istražiti zašto su spori u mokrim uvjetima

williams-fw-37-russia-gp-sochi-f1-2015-rain

will-rus-kisa

momcadi_williamsMomčad Williamsa osnovala je radnu grupu koja bi trebala otkriti zašto im je bolid spor po kiši i u sporijim zavojima. Njihov FW37 muči se s podupravljanjem u sporim zavojima, što je jasno još od prošle godine kada su najgore rezultate imali u Monaku, Mađarskoj i Singapuru.

Williams je ove godine vodio na VN Velike Britanije nakon loših startova Mercedesovih vozača, ali kada je pala kiša Bottas i Massa pali su u poretku te završili četvrti i peti.

Od ovogodišnje VN Monaka, Williams radi na otkrivanju uzroka loših performansi u sporim zavojima, pogotovo na kiši. Momčad je na VN Rusije iskoristila kišni drugi slobodni trening i isprobavala neka rješenja.

“Donijeli smo odluku na kojoj radimo još od Monaka, kako bi nadoknadili naš deficit u sporim zavojima,” rekao je Williamsov šef performansi Rob Smedley.

“Osim toga, radit ćemo i na peformansama po mokrim uvjetima.”

“Na Silverstoneu smo držali korak s Mercedesima, bili su nešto brži, ali ništa posebno. Ali čim je počela padati kiša, i Red Bull i Ferrari bili su značajno brži od nas.

“Na trećem slobodnom treningu u Austriji bila je slična situacija s izuzetno mokrom stazom. Čim smo stavili kišne gume, izgubili smo 3% na brzine u odnosu na konkurenciju.”

“To me osobno jako zabrinulo, kao i ostale u momčadi.”

“Zato smo osnovali radnu grupu koja će pokušati shvatiti uzroke naših problema koji su pretežno vezani uz gume u uvjetima sporih zavoja i kiše.”

“Čekali smo priliku da možemo voziti po kiši, a s obzirom da smo znali da ostatak vikenda neće padati, mogli smo potrošiti puno setova guma. To smo zapravo radili u petak (na VN Rusije).”

will-rusija-kisa-

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…