Novi Williamsov F1 bolid za 2018. trenutno ograničava stabilnost na ulazu u zavoj, smatra njihov tehnički šef Paddy Lowe, ali vjeruje da će s vremenom pokazati svoj potencijal jer je riječ o potpuno drukčijem konceptu u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

Paddy Lowe je u momčad Williamsa stigao u ožujku 2017., a momčad je ojačao i stručnjak za aerodinamiku Dirk de Beer iz Ferrarija.

Momčad je 2017. završila na petom mjestu, isto kao i 2016., a za ovu sezonu odlučili su promijeniti koncept bolida koji traži više vremena da se iz njega izvuče maksimum.

Posao im ne olakšavaju mladi i neiskusni vozači Lance Stroll i Sergey Sirotkin kojima sa svojim iskustvom pomaže razvojni vozač Robert Kubica.

“Mislim da velike promjene na bolidu i samom timu koji je radio na njemu traže više vremena za razvoj i optimizaciju,” rekao je Lowe za ESPN.

“Mislim da tijekom ove i iduće sezone možemo puno napredovati. Još je rano, ali u momčadi leži potencijal.”

“Korelacija je prilično dobra. Williamsova sposobnost mjerenja aerodinamičkih performansi jedna je od najboljih koje sam vidio. Tehnologija i ljudi zajedno su vrlo jaki.”

“Imamo sjajan zračni tunel koji je uz bok najboljima. Tako da imamo prave alate i dobro ih koristimo, ali mislim da postoji potencijal za još bolje.”

FW41 muči nestabilnost na ulasku u zavoj

Lance Stroll Williams FW41 F1 2018
Lance Stroll Williams

Williams se na predsezonskim testiranjima nije isticao brzim krugovima, ali je zato po broju krugova bio vrlo solidan četvrti iza Mercedesa, Ferrarija i Toro Rosso Honde.

Ali ponašanje bolida nije bilo na razini te vozači nisu imali samopouzdanja pritiskati do granice.

“Puno smo eksperimentirali s ponašanjem bolida,” rekao je Lowe.

“Bolid je trenutno ograničen stabilnošću na ulasku u zavoj.”

“To je često ograničavajući faktor na bolidu da budem iskrebn, ali trenutno je posebno naglašeno na našem novom bolidu.”

“Ako uspijemo otključati nešto potencijala, pronaći ćemo još puno vremena jer neki drugi aspekti bolida funkcioniraju jako, jako dobro u ostalim fazama zavoja.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Odgođena i deveta utrka F1 prvenstva u Kanadi

Organizatori VN Kanade izdali su očekivano priopćenje o odgodi devete utrke ovogodišnjeg F…