Williams i Sauber objavili su da će 5. veljače predstaviti svoje nove F1 bolide za 2024., a za Sauber to označava povratak svom izvornom imenu nakon dugogodišnjega partnerstva s Alfa Romeom.

Sauber će novi C44 predstaviti u Londonu, što će biti prvi puta u povijesti švicarske momčadi, koja datira od 1993., da će novi bolid predstaviti u Velikoj Britaniji.

Dosad su nove bolide predstavljali u Švicarskoj, Austriji i Njemačkoj, a puno ime novoga bolida bit će KICK Sauber C44 dok će se momčad zvati Stake F1 Team KICK Sauber.

Audi će u Formulu 1 ući 2026. preuzimanjem Saubera u čiji je pogon u Švicarskoj već počeo ulagati, kao i u pogon za razvoj pogonskih jedinica i Njemačkoj.

Ali Audi još neće biti u imenu švicarske momčadi u sezonama 2024. i 2025. pa je to Sauber iskoristio kako bi izvukli bolje uvjete od svojih sponzora i omogućili im da dobiju veću eksponiranost u imenu momčadi i šasije.

Williams nije otkrio detalje predstavljanja novoga bolida nakon što su prošlu sezonu završili na sedmom mjestu dok je Sauber završio dvije pozicije niže pod imenom Alfa Romeo.

Ferrari je prije pet dana postao prva momčad koja je objavila svoje planove za predstavljanje novoga bolida, koji nosi kodno ime 676, a koji će javnost upoznati 13. veljače.

Predsezonska testiranja trajat će tri dana (21. – 23.2.) u Bahrainu, a prvi vikend sezone vozi se tjedan dana kasnije (29.2. – 2.3.).

F1 2024. – DATUMI PREDSTAVLJANJA BOLIDA

Sauber / Williams5.2.
Ferrari13.2.
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…