2022-Australian-GP-Albon-leads-Ocon-Photo-Williams

Alexander Albon oduševljen je osvajanjem prvoga boda za novu momčad koja je ujedno osvojila prvi bod ove sezone i kaže da moraju shvatiti zašto je njihov Williams FW44 tako dobro funkcionirao na Pirellijevim C2 gumama.

Albon je za VN Australije imao kaznu za sudar sa Strollom na prethodnoj utrci, a nakon kvalifikacija je diskvalificiran jer je u njegovom bolidu ostalo premalo goriva za analizu.

Zato je Albon morao startati posljednji te se odlučio za hard gume (C2), a iako je Williams imao dvije prilike za promjenu guma za vrijeme sigurnosnoga automobila odlučili su ostaviti Albona na stazi i obaviti promjenu guma u zadnjem krugu.

Taj plan pokazao se uspješnim zbog jako dobrih performansi koje je Albon imao na starim hard gumama i držao brzinu vozača oko sebe koji su bili na novijim gumama.

“Bilo je sve bolje i bolje, a na kraju mi se čini kao da sam vozio kvalifikacijske krugove u posljednjih 25 krugova,” rekao je Albon.

“Bilo je potpuno neočekivano, ali to zaista naglašava sav posao koji smo odradili u tvornici i na stazi. To je odlučnost i motivacija.”

“Nevjerojatan dan i sretan sam što sam uspio ostvariti ovaj rezultat za momčad.”

Albon priznaje da mu nije bilo jasno zašto ga Williams nije pozvao u boks kad su imali priliku, ali da im je vjerovao s obzirom da imaju puno više podataka na raspolaganju od njega.

“Pomislio sam, ‘u redu, znaju nešto što ja ne znam’,” rekao je Albon.

“Jedan od vozača Haasa ušao je u boks ispred mene i tu sam pomislio ‘u redu ovo će sad biti teška utrka’ jer me taj DRS spašavao da me ne prestignu vozači iza mene.”

“Ali kad smo došli u čist zrak jednostavno smo letjeli, bili smo na puno starijim gumama od vozača oko nas i više manje smo držali korak s McLarenima. Na samom kraju smo bježali Alpineovim vozačima.”

“Ono što je zanimljivo je da C2 gume zaista odgovaraju našem bolidu. Moramo razumjeti zašto jer je to pomalo neočekivano, ovaj rezultat.”

“Možda se trebamo kvalificirati i utrkivati, sve raditi na tim gumama. Donesite 10 setova tih guma za cijeli vikend,” našalio se Albon.

“Ovo nam je prijeko potreban rezultat. Čini mi se da kad imate težak start sezone želite to okrenuti kako biste imali pozitivan ton za to što radite.”

“Teško je kad nemate dobre rezultate, teško je, ali to me motivira, motivira i momčad što smo osvojili ovaj bod i sad smo gladni za još.”

Aston Martin je jedina momčad koja nakon prve tri utrke još uvijek nema nijedan bod.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams u New Yorku predstavio vizualni identitet za 2024.

Sedmoplasirana momčad prošlogodišnjega prvenstva Williams pokazala je u kakvim će se bojam…