Momčad Williamsa potpisala je novi ugovor s Mercedesom oko isporuke pogonskih jedinica do kraja 2025. koje koriste od prve godine hibridne turbo ere 2014.

Williams Mercedesove motore koristi od 2014. kada su ih iskoristili za treće mjesto u poretku konstruktora koje su ponovili i 2015., a 2018. su doživjeli ogroman pad u formi te završili posljednji, kao i 2019.

Za razliku od Racing Pointa koji koristi prošlogodišnje Mercedesove mjenjače s kućištem od karbonskih vlakana, Williams izrađuje svoje mjenjače s aluminijskim kućištem i jedina su momčad koja ne koristi kućište od karbonskih vlakana.

British GP F1 2015 start Foto Williams
Start VN Velike Britanije 2015. – Massa i Bottas vode ispred Hamiltona i Rosberga

To se neće promijeniti ni idućih godina iako je Claire Williams priznala da razmišljaju i o mogućnosti da mjenjače kupuju od Mercedesa jer bi im se tako smanjili troškovi i resurese bi mogli koristiti za druga područja razvoja.

“Posljednjih šest godina imamo prekrasan odnos s Mercedesom pa smo oduševljeni što ćemo nastaviti raditi s njima još pet godina od 2021.,” rekla je Claire Williams.

“Mercedes-Benz jedan je od najuspješnijih dobavljača motora u Formuli 1 i vjerujemo da će i dalje imati izuzetno konkurentan paket.”

“Tijekom vremena postali su nam pravi prijatelji i veselimo se i dalje raditi s Mercedes-AMG HPP.”

Massa Verstappen Williams Red Bull Italian GP F1 2017 Photo XPB

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN SAD-a – Povratak u Texas nakon dvije godine

Formula 1 vraća se u Sjedinjene Američke Države nakon dvije godine, na stazu Circuit of th…