Mercedesov šef F1 momčadi Toto Wolff smatra da bi Formula 1 trebala učiti od staza poput Imole, Mugella i Portimaa koje imaju brojne promjene visine i kažnjavaju pogreške, a da bi trebali izbjegavati staze koje izgledaju poput ogromnih parkirališta ispred supermarketa.

Zbog koronavirusa Formula 1 bila je prisiljena promijeniti inicijalni kalendar od 21 utrke i brojne staze zamijeniti novima na kojima se dugo nisu vozile F1 utrke ili na kojima se F1 uopće nije vozila.

Zato smo ove sezone vidjeli povratak Nurburgringa, prvi puta nakon 2013., Imole, prvi puta nakon 2006., i Turske, prvi puta nakon 2011. uz prve održane utrke u Mugellu i Portimau.

Vozači su pohvalili staze staroga kova i izrazili želju da se više utrka vozi na takvim stazama, a tjedan dana prije povratka F1 u Tursku potvrđena je još jedna nova utrka u Saudijskoj Arabiji koja će na kalendaru biti 2021. kao noćna ulična utrka.

Turska je izrazila želju da ostane u kalendaru i iduće sezone, kao i neke od spomenutih staza na kojima se vozilo ove godine, a Wolff podržava takve staze i kritizira one koje podsjećaju na parkirališta.

“Uvijek sam bio jako glasan s neslaganjem sa smjerom kojim smo krenuli utrkivanjem na velikim parkiralištima supermarketa jer to umanjuje utjecaj vozača i njegove vještine,” rekao je Wolff.

“Zato zaista volim utrkivanje u Imoli i Mugellu i na stazama na kojima zaista analizirate stvari ako pogriješite.”

“Mislim da trebamo vratiti šljunčane zamke kako bismo se pobrinuli da ako izletite sa staze da se ne možete vratiti bez ikakvoga oštećenja na bolidu.”

“Mislim da vjerojatno možemo prilagoditi većinu staza tome standardu, ali klasične i povijesne staze uvijek će imati dušu, što sad možemo reći i za neke suvremene staze.”

“Bahrain također ima dušu jer smo u Bahrainu već dugo vremena [od 2004.] i ti ljudi su F1 partneri dugo vremena, ali možda moramo prilagoditi staze na način na koji sam opisao.”

“Ja nisam dizajner staza, ja samo dajem svoj komentar iz perspektive bivšega trkaćeg vozača i na temelju TV slika koje sam vidio u Mugellu, Portimau i Imoli.”

2020 Emilia Romagna Imola Bottas leads Verstappen Hamilton first lap start of the race Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli produljio ugovor s F1 do 2024.

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli produljio je ugovor s Formulom …