James-Allison-Commits-Long-Term-Future-to-Mercedes-Photo-Daimler

Toto Wolff i James Allison produljili su vjernost Mercedesovom F1 programu potpisavši nove višegodišnje ugovore čime su osigurani uvjeti stabilnosti momčadi u godinama koje dolaze.

Wolff je u Mercedes stigao u siječnju 2013. iz Williamsa, a u sklopu restrukturiranja momčadi nakon Laudine smrti Austrijanac je postao trećinski suvlasnik momčadi uz Daimler, vlasnik brenda Mercedes-Benz, i INEOS, kemijski gigant.

Upravo je na nagovor Wolffa 2017. u momčad stigao Allison, tehnički direktor koji je prije toga radio u Ferrariju i Lotusu i dizajnirao prilično uspješne bolide koji se nisu uspjeli boriti za naslov prvaka zbog Mercedesove dominacije.

Allison je 2022. i dio 2023. proveo u tehničkoj ulozi odgovornoj za dugoročnu strategiju i INEOS Britannia America’s Cup projekt, a u travnju 2023. 55-godišnjak se vratio na svoju poziciju tehničkoga direktora čime je zamijenio Elliota koji je u međuvremenu napustio momčad.

“Formula 1 mi je donijela puno dobroga, ali ništa nije bilo bolje od javljanja na Totov poziv da se pridružim Mercedesu 2017.,” rekao je Allison koji je potpisao novi višegodišnji ugovor.

“Velika je privilegija nastaviti ovu avanturu, raditi uz briljantne kolege i zajedno se boriti za prvenstva.”

Menadžerska struktura ostaje ista

Toto Wolff, glavni izvršni direktor Mercedes-Benza Ola Kallenius i vlasnik INEOS-a Jim Ratcliffe i dalje drže po jednu trećinu vlasništva nad Mercedesovom F1 momčadi nakon što je Laudina obitelj prodala svojih 10% udjela nakon smrti trostrukoga svjetskog prvaka u svibnju 2018. godine.

Wolff je prije dva dana potvrdio da Mercedesov menadžerski trojac ostaje stabilan u godinama koje dolaze, unatoč neuspjehu u posljednje dvije sezone u kojima su ostvarili tek jednu pobjedu.

Novi ugovor Wolffu jamči da će na čelu Mercedesove F1 momčadi ostati barem do kraja 2026., prve godine s novim pravilima za šasiju i pogonsku jedinicu.

“Mislim da je najvažnija stvar među nama trojicom je da vjerujemo jedni drugima,” rekao je Wolff.

“Na kraju dana, i ja kao suvlasnik želim najbolji povrat investicije. A najbolji povrat su pobjede.”

“Neću pokušati zadržati ovu poziciju ako mislim da će to netko drugi raditi bolje od mene. Pobrinuo sam se da oko sebe imam ljude koji mi to mogu reći. Na kraju smo nas trojica odlučili da ćemo nastaviti.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Red Bull vjeruje da bi Verstappen pobijedio i u McLarenu i Mercedesu

Red Bullov dugogodišnji motorsport savjetnik Helmut Marko vjeruje da bi Max Verstappen pob…