2020 Turkish GP Hamilton and Wolff Mercedes F1 W11 after the race 7th title celebration Photo Daimler

Mercedesov F1 šef Toto Wolff otkrio je da mu je Lewis Hamilton vijest o odlasku u Ferrari rekao tek dan ranije nego što je za to saznala javnost, na tradicionalnom doručku u njegovoj kući u Oxfordu uoči početka nove sezone, ali da je ‘čuo glasine’ nekoliko dana ranije.

Hamilton je uzdrmao svijet Formule 1 i sporta općenito objavom da 2025. prelazi u Ferrari nakon što odradi svoju 12. sezonu u Mercedesu i 18. u Formuli 1.

Takav potez ostavio je veliki trag na tržištu vozača na kojem brojni imaju ugovor samo do kraja 2024. – Mercedes mora pronaći novoga momčadskoga kolegu Russellu, a Sainz novu momčad nakon četiri sezone u Ferrariju.

Wolff se osvrnuo kako je točno saznao za šokantnu vijest i objasnio da je znao da je bilo moguće da Hamilton ranije završi svoj ugovor zbog klauzule koja mu je to omogućavala.

“Iznenađenje je bilo to što sam čuo glasine nekoliko dana ranije, ali sam htio pričekati doručak koji smo planirali”, rekao je Wolff.

“Bila je srijeda ujutro, tada mi je rekao vijest.”

“Znate, sa mnom možete biti vrlo iskreni jer sam i ja iskren. Dakle, kad je rekao da je to ono što pokušava učiniti, to je bila činjenica. Nisam ga pokušao uvjeriti u suprotno.”

“Ali gledajući naprijed, u redu, što ćemo iskomunicirati? U kojem trenutku? Kako najbolje zaštititi momčad? I kako da zaštitimo ovu 2024. godinu da budemo uspješni zajedno s naša dva vozača, a da ne izazovemo previše neugodnosti?”

“Možda je tajming bio iznenađenje, ali imao sam takvih neočekivanih situacija. Mislim da je u Formuli 1 važno biti agilan i moći prihvatiti promjenu okolnosti.”

Wolff – ‘Pitajte Lewisa zašto se predomislio’

“Bili smo vrlo usklađeni uoči Božićnoga perioda,” rekao je Wolff.

“Rekli smo to u javnosti i u momčadi. Morate pitati Lewisa zašto se predomislio.”

“Savršeno mi je razumljivo kako je on to predstavio, da treba novi izazov, da želi drugačije okruženje i da mu je to možda i posljednja mogućnost da učini nešto drugo.”

“Mi smo veliki dečki, znali smo da je potpisivanje kratkoročnog ugovora [2024. i 2025.] može koristiti bilo kojoj strani.”

“Nismo se mogli obvezati na dulje razdoblje, a on je odlučio izaći.”

“U potpunosti poštujemo to što se možete predomisliti. Različite su okolnosti. Prelazak u Ferrari, za posljednju dionicu u karijeri, možda i svojevrsno kockanje. Mogu razumjeti tu odluku.”

“Mislim da je možda jedno od razmatranja bila prilika da potpiše dugoročni ugovor s Ferrarijem i da mu to pruži još jednu dobru šansu na kraju karijere.”

“Nismo razgovarali o tome jesu li prilike bile bolje tamo ili kod nas jer mislim da se ne može reći.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…