Šef Mercedesove F1 momčadi kaže da je jako ponosan na Lewisa Hamiltona koji je danas potvrdio osvajanje šestoga naslova prvaka i smatra da za njega ne postoje granice koliko još uspjeha može ostvariti u Formuli 1.

Hamilton je završio drugi na VN SAD-a nakon što ga je pet krugova prije kraja prestigao momčadski kolega Bottas, ali to je bilo i više nego dovoljno da dvije utrke prije kraja potvrdi šesti naslov svjetskoga prvaka na istoj stazi na kojoj je 2015. potvrdio treći naslov prvaka, tri utrke prije kraja.

Hamilton je postao tek drugi vozač u povijesti F1 koji je osvojio šest naslova, a vodeći je i dalje Michael Schumacher koji je 1994. i 1995. osvojio dva naslova s Benettonom, a od 2000. do 2004. pet naslova s Ferrarijem.

“Jako sam ponosan,” rekao je Wolff koji je proslavio devetu dvostruku pobjedu Mercedesa na 19 održanih utrka.

“Jako sam ponosan na sve koji surađuju u našim tvornicama, postoji ogromna količina posla koja se odvija iza scene.”

“Kad utrka završi ovako, jedan vozač pobijedi, a drugi osvoji naslov, scenarij ne može biti bolji.”

“Bilo je pomalo napeto, ali bila je to posljednja utrka za prvenstvo pa morate biti fleksibilni u svojim razmišljanjima. Lewis je osjećao da može odvoziti koji krug više, a glavni strateg [James Vowles] ga je ostavio na stazi pa je možda i to pomoglo.”

“Naučili smo lekciju u Singapuru gdje smo rekli da bi strategija mogla pogodovati jednom ili drugom vozaču. Danas ste mogli vidjeti koliko je bila mala razlika između jednoga i dva zaustavljanja, odlučili smo ih pustiti da se utrkuju i mislim da ćemo to prenijeti i na iduću sezonu.”

Wolff smatra da za Hamiltona ne postoje granice kad su u pitanju pobjede i naslovi zbog njegove velike želje za pobjedom na svakoj utrci.

“Mislim da je on i dalje jako motiviran i možete vidjeti da želi pobijediti na svakoj utrci,” rekao je Wolff.

“Dok je god to slučaj, mislim da može ciljati na više.”

“Moramo mu osigurati dobar bolid. Osobno, mislim da on nema granica.”

Hamilton wins sixth title Austin USA GP F1 2019 Photo Sky Sports F1

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel ostao najbrži, problemi za Hamiltona i Mercedes

Sebastian Vettel ostao je najbrži do kraja drugoga dana drugoga testa nakon što je ujutro …