Wolff najavio sankcije – Anarhija ne funkcionira ni u jednoj momčadi

hamilton-leads-rosberg-abu-dhabi-f1-2016-foto-xpb

Šef Mercedes motorsporta Toto Wolff kaže da anarhiji nije mjesto ni u jednoj momčadi ili organizaciji i da bi Hamiltonovi postupci mogli promijeniti njihov pristup utrkivanju iduće sezone.

Iako je Nico Rosberg postao novi svjetski prvak, 33. u povijesti Formule 1, glavna tema nakon posljednje utrke sezone je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton koji ga je usporavao cijelu utrku kako bi ga izložio suparničkim napadima.

Hamilton je trebao barem dvojicu vozača između sebe i Rosberga na kraju utrke u Abu Dhabiju, a u posljednjim krugovima Vettel i Verstappen sasvim su se približili Mercedesovim vozačima i ugrozili pobjedu Srebrnih strijela.

Momčad je Hamiltonu nekoliko puta govorila da ubrza, ali Britanac ih je odbio poslušati jer ga ‘pobjeda ne zanima dok gubi prvenstvo’.

“Ako imate 1500 zaposlenih u momčadi i 300 000 zaposlenih u Daimleru, stvarate vrijednosti koje morate poštovati. Ako javno kršite te vrijednosti, znači da stavljate sebe ispred momčadi, vrlo jednostavno,” rekao je Wolff.

“Anarhija ne funkcionira ni u jednoj momčadi ili organizaciji.”

“Naravno, dio mene vidi to kao njegovu jedinu šansu. Možda trkaćeg vozača ne možete tražiti takvo što dok mu instinkti govore da ne posluša naredbu.”

“Morat ćemo naći način kako bismo u budućnosti riješili ovaj problem.”

‘Ne možete izmisliti pravilo za svaku situaciju’

abu-dhabi-f1-2016-start-foto-xpb
Start VN Abu Dhabija 2016. (Foto: XPB)

Wolff smatra da Mercedes zaslužuje priznanje što je posljednjih godina dopustio svojim vozačima da se utrkuju i time utrke učinio zanimljivijima bez obzira što su time ugrozili vlastite rezultate.

“Odluka nije jednostavna. Posljednje tri godine zaista smo pokušali stvoriti okruženje i vrijednosti u momčadi,” rekao je.

“Ne možete izmisliti pravilo za svaku pojedinu situaciju. Ovo je utrkivanje i to bi ga učinilo najdosadnijim sportom na svijetu.”

“Vidjeli smo vrlo zanimljivu utrku, s puno kontroverzi o kojima se priča, s puno toga o čemu se piše. Nije li na kraju dana to ono što i želimo postići?”

‘Sankcije su moguće’

hamilton-rosberg-abu-dhabi-f1-2016-after-the-race-foto-xpb
Nico Rosberg i Lewis Hamilton na VN Abu Dhabija 2016.

Wolff je priznao da će Hamiltonovi postupci natjerati momčad da promijeni svoj pristup utrkivanju između njihovih vozača, ali i najavio moguće sankcije za nepoštivanje momčadskih odluka.

“Moramo pogledati cijelu situaciju i sve što ona znači,” rekao je Wolff.

“Sve je moguće, od promjene pravila za iduću godinu jer trenutna pravila ne funkcioniraju u kritičnim utrkama ili ćemo im možda dati još više slobode u međusobnom utrkivanju.”

“A mogli bismo biti i oštriji ako smatramo da se naše vrijednosti ne poštuju. Ovo je zaokret od 180 stupnjeva, ali još nisam siguran u kojem smjeru ćemo ići.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari nije bio usredotočen na performanse na prvom danu

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da on i njegova momčad nisu bili usredotočeni na per…